Прочитај ми чланак

РАСПАД У ВЛАДИ Колико људи остаје без посла у Србији

0

Председницу владе Србије Ана Брнабић која тврди да је у Србији због ванредног стања и епидемије без посла остало 2.200 људи, демантовао је министар Синиша Мали, који је изјавио да је без посла остало нешто висе од 6.000. Ово је наставак сукоба у Влади која практично и не функционише од када је уведено ванредно стање.

Највећи сукоб је на релацији Брнабић – Мали јер се већ увелико шпекулише да је Вучић планирао да актуелном министру финансија да место премијера. Све је кулминирало када је Вучић са Марком Чадезом и Синишом Малим преузео управљање економским тимом и тако послао Брнабићки поруку да више не рачуна на њу.

Фото: wikimedia.org – Влада Републике Србије

 

Док трају њихове дворске игре, све већи је број људи који остају без посла и било каквих средстава за живот. Пре свих су погођене десетине хиљада радника који су запослени на основу Уговора на одређено време који истичу. Чак је и партнер Владе француски „Ванси“ који управља аеродромом „Никола Тесла“ отпустио више десетина радника без било какве реакције неког из власти а да не говоримо о људима који су запослени у ресторанима и кафеима.

Посебно забрињава одлука да се за помоћ држави могу обратити сва фирме које не отпусте виђе од 10% радника. Ово практично значи да је Влада Републике Србије аминовала отпуштање преко 150.000 људи.