Прочитај ми чланак

РАДНИЦИ ПРОТЕСТУЈУ ИСПРЕД СУДА Отео им фирму, исекао машине и избацио их са посла!

0

Пошто су им машине исечене и продате у старо гвожђе, и пошто су без исплаћених зарада избачени са посла, радници Електропорцелана а.д. организују данас, у понедељак 14. 6. 2021.године, од 8.45 часова, испред Основног суда у Новом Саду, протестни скуп, а затим тражећи да их прими и салуша, одлазе код новосадског градоначелника, Милоша Вучевића.

Наиме, као у свом саопштењу за медије кажу радници, већински власник и генерални директор Електропорцелана а.д. Саша Стојковић је на фабрику ставио катанац, иако она успешно послује већ 100 година и имала уговорене и извозне послове.

Чак, у истом обраћању даље наводе радници, Стојковић намерава да незаконито прода земљу овог акционарског друштва, да би измирио огромни вештачки створене дугове према повезаним, њему блиским фирмама.

Тим поводом покренута је од стране радника тужба против Саше Стојковића, јер радници желе да спрече, како истичу, превару.

Такође, Србин.инфо сазнаје да Стојковић покушава да превари своју некадашњу супругу у судском поступку деобе заједнички имовине, односно да ту целокупну заједничку имовину, у односу на Електропорцелан, присвоји себи иако је његова бивша супруга (која је и руски грађанин) својим личним новцем у процесу приватизације купила 70% Електропорцелана а.д., с намером да производе те фирме успешно пласира на руском тржишту, што је она и већ у претходном периоду и спровела конкретно у делу.

Електропорцелана је акционарско друштво, које радило од 1922. године. Готово 100 година је производило Електропорцелан и техничку керамику.

Тренутно 70 одсто акција припада Саши Стојковићу, који је толики постотак акције стекао тако што је најмање 35% акција бивше супруге отео на сумњив начин.

Осталих 30 одсто је у власништву државе и 400 мањинских акционара, тачније бивших радника фабрике који су радили у предузећу више од 30 година.

Рочиште по тужби против Стојковића биће одржано управо у данас у 9.00 часова.

После протестног скупа, а након окончања рочишта, радници, са бившом супругом Саше Стојковића, намеравају да кренеу на састанак код градоначелника Новога Сада, Милоша Вучевића.

Више о свему можете погледати и овде: