Произвођачу ракија „Александар и Андреј Вучић“ милион евра из буџета!

0

Компанији "Симеx" из Суботице, која је за СНС пунила персонализоване ракије "Александар Вучић" и "Андреј Вучић" у последњих месец дана је преко повезаних лица одобрено чак три кредита од Фонда за развој, у укупном износу од 110,7 милиона динара.

Није јасно зашто и по ком критеријуму су баш овом произвођачу алкохолних пића одобрени кредити, посебно ако се има у виду да је неколико компанија из „Симеx“ система у стечају или ликвидацији, управо због неплаћања пореских обавеза, због којих се „Симеx“ доо нашао и на листи највећих пореских дужника са преко 1,16 милијарди динара дуга?

FOTO: Printscreen/YouTube

Оснивач „Симеxа“ Драган Симовић је у свом власништву имао и пропалу фабрику „Златибор вода“, а за власт је везан и преко Фудбалског савеза, у којем је члан Кокезиног Извршног одбора и Одбора за хитна питања.

Фонд за развој је кредите одобрио у оквиру Програма финансијске подршке за одржавање ликвидности и обртна средства у отежаним економским условима услед пандемије ЦОВИД-19, али зашто баш за производњу ракије, чија је потрошња током пандемије наводно повећана?

Ракији „Андреја Вучића“ дали су назив „Српска тројка“, а на амбалажи је означена као шљивова препеченица, „резултат брижљивог одабира квалитетних плодова шљиве, двоструке дестилације, старења и неговања у барик храстовим бурадима“, док назив председникове ракије није тако маштовит – „Вучија ракија“.

Према наводима медија, персонализоване ракије браће Вучић појавиле су се управо у време када је председник промовисао ракију као најбољу заштиту од коронавируса и то је једина веза произвођача ракије са пандемијом.

Поново се показало да су блиске везе са владајућом породицом од пресудног значаја за добијање помоћи државе, а не бонитет фирме или угроженост привредне гране у којој послује.

Док позајмљујемо милијарде евра због економског колапса, милиони евра се без икаквог критеријума деле фирмама блиским режиму.

Који је план државе за јесен, када се очекује да 300.000 људи остане без посла због економске кризе?

Очигледно да отпуштеним радницима уместо новчане помоћи подели по флашу ракије „Александар Вучић“ и „Андреј Вучић“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!