Прочитај ми чланак

ПРОФ ДР КОМАЗЕЦ: Како ЕУ и НАТО лобисти пљачкају Србију

0

Емисија Гост недеље чији је водитељ и домаћин Драган Петровић, где се у око 90 минута представи личност из сфере друштва и политике, имала је за своје госте протеклих седмица између осталог и угледног, водећег живог економисту на постјугословенском простору професора Слободана Комазеца.

Професор Комазец који је дубином својих анализа и критика владајућег неолибералног економског модела у Србији, али и понудом разрађеног алтернативног модела, свакако главни опонент у области привреде владајућем естабилишменту.

Први део емисије, био је посвећен биографском прегледу, живота и стварања професора Комазеца, који је након успешно завршеног школовања (укључујући завршен факултет, магистратуру, докторат), радио паралелено у научном раду на факултетима и институтима, али и у привреди, водећи више банака на читавом екс југословенском простору.

Професор Комазец је предавао на практично свим универзитетима и економским факултетима у бившој СФРЈ, обављао функције декана, водио успешно неколико банака и финансијских установа, био саветник, и заузимао истакнута стручна места у више влада на нивоу социјалистичке Југославије, појединих њених република, Савезне Републике Југославија и Србије.

Аутор је више од осамдесет научних књига, као и шездесет уџбеника из којих се предавало и још увек се предаје на универзитетима широм југословенског простора.

У другом делу емисије, професор Комазец је концизно и стручно одговарао на око двадест конкретних питања везано за постојећи економски и финансијски модел у Србији, представљање његовог правог стања по областима привреде, презентацију алтернативних решења.

 

Овакве стручне емисије о постојећем макроекономском и социјалном моделу у Србији су просто немогуће у владајућем медијском простору у земљи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!