Потписан споразум о прекиду обуставе рада у Пошти и исплати повишице

0

Представници радника Поште Србије, руководства тог јавног предузећа и Владе Србије потисали су споразум о прекиду обуставе рада и повећању плата.

Како је агенцији Бета представник запослених Владимир Ђокић предвиђено је да радници са најмањим примањима, односно поштари, шалтерски радници и они у регионалним дистрибутивно-логистичким центрима добију повећање плате од 16 до 17 одсто, док би повишица радницима са већим зарадама била од шест до седам одсто.

Илустрација (Фото: Влада Србије)

Поред тога, запослени у Пошти ће имати и повишицу по основу укидања прописа којима су зараде у јавним предузећима биле умањене од 2014. године, што значи да би радници са мањим примањима од идуће године имали повишицу од око 20 одсто.

Ђокић је рекао да је то „максимум могућег поваћања зарада у Пошти у овом тренутку“.

Истакао је да нико од радника који су обуставили рад неће бити суспендован, а да се нормализација поштанског саобраћаја може очекивати за седам до десет дана.

Обустава рада у поштама у неколико градова Србије почела је 2. децембра, а радници су тражили веће плате и боље услове рада.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!