Прочитај ми чланак

ПОШТАРИ ПОРУЧИЛИ ВУЧИЋУ: Не дамо да твој брат Андреј преузме послове Поште Србије!

0

Група поштанских службеника и радника упутила је писмо подршке протесту „1 од 5 милиона”у Зрењанину у којем тврди да Андреј Вучић, брат председника Србије Александра Вучића, увелико ради на томе да преко фирме „Ројалекспрес”, преузме послове транспорта писма и робе од Поште Србије, са циљем да се уништи и раскомада и ово државно предузеће.

Њихово писмо вам преносимо у целости:

Добро нам вече, драги Зрењанинци!

Жао нам је што морамо на овакав начин да вам се обратимо, али шта је ту је. Ми радници

ПОШТЕ, не желимо више ћутати, доста нам је лажних обећања и лажне наде да ће нам сутра бити боље .

“Па кад ће то “Боље сутра” ??? ” .

Давне 2012-е године се све променило. Долазе напредњаци на власт и постављају на чело Поште Милана Кркобабића, председника ПУПС-а, најбогатијег пензионера у Србији, који астрономски увећава страначко запошљавањима у Пошти: доводи и поставља нестручне људе на функције од виталног значаја за рад фирме, све то под командом Александра Вучића.

После одласка Милана Кркабића убеђивани смо да  за Пошту долазе бољи дани, јер како нам је говорило пословодство фирме, са позиције специјалног саветника (СА ПЛАТОМ од 186 000 РСД) долази нова директорка Мира Петровић, кадар ПУПС-а, као стручнији и квалитетнији кадар. Но, уместо бољитка, радници Поште доживљавају нови шок који се зове “Вучићево стезање каиша” (како он је то назвао “Здрава економија” ), што је значило смањење плате за 10 %. Тај шок је представљао окидач који је изазвао одлазак људи, (што се каже “главом без обзира”) из Поште!

Док у Вучићевим медијима се извештава како је у Србији започело Златно доба са причом о платама од 500 евра, дотле радници Поште, на привремено повременим пословима, зарађују између 15 000 РСД и 18 000 РСД, а  стално запослени, (Поштари, Постекспрес запосленици, радници поштанског центра, као и шалтерски радници) имају примања између 32 000 РСД и 36 000 РСД. Што значи да је ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ “ПОШТА СРБИЈЕ” пало на само дно и да оно има далеко мања примања од оног просека о којем Госпдар Вучић говори. Највише испаштају радници јер се ради са мање људства него што је заправо потребно (ШТО ЗНАЧИ ДА СЕ ДОДАТНО ОПТЕРЕЋУЈУ), пошто руководиоци Поште не схватају да им нико неће радити за уговоре у којима је плата 120 РСД по сату. Неки радници Поште су се изједначили са минималним примањима у Србији.

Због тога питање радника Поште за господара и диктатора Вучића гласи:

„Да ли је то та “Напредна” Србија, која као иде “Брже, Боље, Јаче” ”? или је то држава у којој ТВОЈ БРАТ АНДРЕЈ отвара “РОЈАЛЕКСПРЕС” и преузима послове Поште Србије како би је додатно уништио и уназадио?”

ДОСТА НАМ ЈЕ ТВОЈИХ ЛАЖИ И ТВОЈИХ ОБЕЋАЊА!!

Цео новембар прошле године си на свим медијима хвалио да ћеш од отетих 10% радницима вратити 5% и повећати плате за 7%! Заправо урађено је то да су нам плате повећане за 3%!!! Докле ћеш више да нас лажеш и да нас крадеш!?! Зато ти са овог места поручујемо :

„Пошту ти не дамо, Пошта припада радницима који су је својом крвљу изградили кроз рад,а не теби и твојим страначким пајацима. Пошта служи народу, а не твом брату и теби!”

За сам крај ту је и порука и за раднике Поште који још нису изашли на улице:

„До кад мислите да ћутите? Изађите на улицу, подржите своје колеге и покажите да и радници поште лоше живе!! ДОСТА СМО ЋУТАЛИ!!!”

Поздрављамо све вас који сте дошли на овај протест и поручујемо вам “Сваки становник у Србији има свог поштара, који ће га обићи!”

ROYAL EXPRESS DOO

Увидом у Регистар привредних друштва (АПР) може се сазнати да је већински власник Ројал експреса, предузећа за коју радници Поште тврде да је у ствари у власништву Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића, Коста Чакаревић, првобитни власник фирме за курирско пословање A2B Express Delivery, која је докапитализована од стране иностраног инвестиционог фонда „SEAF South Balkan Fund”. Уколико су наводи радника Поште тачни онда постоји објективна сумња да страни инвестициони фонд покушава да уз помоћ корупције уништи Пошту Србије и преузме њене послове, односна да на тај начин још и један јавни ресур постане власништво страних капиталиста.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!