Прочитај ми чланак

ПО НАЛОГУ ММФ директор на улицу тера 1600 људи?

0

Недавно постављени директор „Инфраструктуре железнице Србије“ објавио је списак од 1600 људи који требају да напусте предузеће уз инсистирање ММФ-а и ресорног Министарства и уз прећутну сагласност Железничких синдиката чије се водје налазе у управним одборима железничких друштава.

На овом списку се махом налазе извршни и социјално угрожени радници док ће ухлебљени партијски кадрови бити заштићени. У наставку опширан резиме биографије Мирољуба Јевтића и његових „поштених сарадника“ под чијим патронатом се спроводи прогон радника „Инфраструктуре железнице Србије“.

Фотографија преузетасавеб портала – http://infrazs.rs

Генерални директор Мирољуб Јевтић

је од раније познат јавности као бивши муж Екстра Нене. У својој биографији има више значајних функција:

– заменик директора Железница Србије” Миланка Шаранчића који је у првом степену осуђен на пет година затвора због злоупотребе службеног положаја.

– Обављао је функцију директора железничког научног института „Кирило Савић“ након чијег руководјења су рачуни овог реномираног института остали у вишемилионским дуговима (линк https://pistaljka.rs/home/read/468).

– Пре доласка у „Инфраструктуру железницу Србије“, Јевтић је био на челу „Србија карга“ где је због злоупотребе службеног положаја добио кривичну пријаву од стране директора железнице Мирослава Стојчића и Рајка Ковића.По њиховим наводима Јевтић је имао намеру да свесно оштети пословне приходе „Железница Србије“ и тиме себи или неком другом прибави противправну корист тако што је неовлашћено дао налог својим запосленима да насилно преузму благајне „Железница Србије“, и то без примопредаје.(линк http://oceniprofesora.com/?institution=697).

– Предавач на нишкој Високој школи струковних студија за менаџмент у саобраћају, у власништву браће Светолика Костадиновића некадашњег важног човека на железници где су се својевремено дошколовавали сарадници из кабинета Миланка Шаранчића. Наиме ова високошколска установа је класичан пример извлачења пара из “Железнице Србије”, један од бивших студената је садашњи лидер Синдиката Железнице Небојша Никић (линк http://www.blic.rs/vesti/tema-dana/skola-za-izvlacenje-para-iz-zeleznice/yz931f0), списак професора (линк http://oceniprofesora.com/?institution=697)

Саветник генералног директора Иван Богавац

– Богавац је био Шаранчићев помоћник 2005, кад је набављено 16 локомотива, због којих је Шаранчић првостепено осуђен на пет година затвора јер су „Железнице“ оштећене око 900.000 евра. Уместо да сноси неке последице, Богавац је догурао до два стана.

Он је у ствари добио три стана. Први 2004. на Карабурми, али га је 2007/8. вратио и узео други на Вождовцу. Тај стан је користио кад је 2010/11. узео кључ од стана на Врачару. Реч је о згради у Милешевској улици, где стан има и Шаранчић –

– Богавац и Јевтић су познати и по томе што су заједно потрошили око 600 хиљада динара на службена путовања док је на челу “Железнице Србије” био њихов пријатељ,а осудјивани директор Миланко Шаранчић.( линк http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/12/04/srpski/D05120302.shtml)

– Против Богавца је као члана Централне пописне комисије „Железница Србије” поднета кривична пријава због покушаја да подметне фингирани извештај о имовини, обавезама и потраживањима, а пописивали су возове, некретнине, земљу и залихе, чија се укупна вредност процењује на више од 2,3 милијарде евра.

Овом кривичном пријавом је обухваћен и Горан Аџић, садашњи директор Сектора за некретнине

линк http://www.alo.rs/zeleznice-lazirale-popis-imovine-vredne-2-3-milijarde-evra/13497)

Помоћник генералног директора за финансије Звездан Павићевић

Звездан Павићевић, је такође познат по спорним пословима.. Павићевића И Богавца повезује ремонт пруге Београд-Бар на деоници Бела Река-Велики Борак из 2008. године. Обојица су дала сагласност на уговор у ком су, како је утврдила Унутрашња контрола, биле „надуване“ цене. Тако су „Железнице“, између осталог, платиле приватном предузећу кречење линија у тунелу два милиона динара или 262 динара по дужном метру! (линк http://www.kurir.rs/vesti/biznis/1889183/istrazujemo-sarancicevi-ljudi-opet-drmaju-zeleznicama)

Директор Центра за развој локалних и регионалних пруга Зоран Динчић

Има искуства у “намештању” послова родјацима, наиме Динчић је својевремено након постављења на место Директора дирекције омогућио приватној фирми чији је власник његов брат Стојан Петковић преполови додатак на цену железничког транспорта „Фијатових“ аутомобила од Крагујевца до Бара. Зоран Динчић и раније радио у корист свог брата, те да као директор за саобраћајне послове није желео да наплаћује кашњење „Фијатових“ композиција од 90 до 120 минута, због чега су каснили други возови и „Железнице“ трпеле велику штету.(линк http://www.kurir.rs/vesti/biznis/1692503/nepotizam-zeleznice-srbije-gube-po-130000-mesecno-zbog-burazerskog-dila)

Менаџер са финансије и рачуноводство Радован Глибетић

Радован Глибетић, директор Сектора за финансијско-књиговодствене послове у овом предузећу је пре неколико година посредовао у договору да фирма „Беодуга“, у којој је његов брат Славако Глибетић био сувласник, снабде пломбама „Железнице Србије“. Укупна вредност посла износила је око 50 милиона динара. (линк http://www.alo.rs/direktor-bratu-namestio-posao-tezak-50-miliona/14408)

ПР Менадзер Ненад Станисављевић

Садашњи менадзер предузећа за односе са јавношћу је у блиској прошлости, док је био на челу Медија Центра “Железнице Србије” оптужен за мобинг,малверзације И дискриминацију радника.Над запосленом Марином Поповић је вршен мобинг јер је указала на коруптивне активности Станисављевића. Ненад Станисављевић узео је стан од предузећа мада никада није имао доказну документацију да је подстанар. Упркос томе, дограђено му је још 30 квадратних метара на постојеће квадратуру.

За њега се сумња да је фалсификовао рачуне како би прикрио да је преко рачуна Медија центра плаћао приватне прославе, потписивао рачуне на туристичкој тури ‘Шарганска осмица’, и имао пословне састанке после којих је пребацивао паре рачуна Медија центра на рачун одбојкашког клуба Железничар итд. На све критике, он се позива на кумство са Ивицом Дачићем и представља се као експерт како би задржао фотељу. (линк http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=345&cl=21)