Прочитај ми чланак

Пензије за март из једног дела, 10. априла, уз додатак од 4.000 динара

0

Посебну помоћ и подршку имаће они који не буду отпуштали људе

НА ванредној конференцији за новинаре после састанка са експертима из Кине и преставницима кризних штабова, одржана је ванредна конференција за новинаре, на којој је преседник Александар Вучић изјавио да се припрема озбиљан пакет мера.

FOTO: N.S.

– Спремићемо значајан и велики новац. Да обећавамо оно што су велики европски лидери обећали нећемо, а неће ни они то урадити. Ми те бајке да причамо нећемо. Направићемо озбиљан и велики план и пре свега базиран да помогне приватном сектору – истакао је председник и додао да се неће смањивати пензије.

Према његовим речима, гледаће да највиша могућа стопа раста на крају године буде -2.

– Мартовска пензија неће ићи у два дела, већ у једном 10. априла, плус 4.000 динара додато за сваког пензионера – рекао је Вучић.

– Много малих људи и малих фирми дало је донације. И њима бексрајно хвала – рекао је Вучић и додао да ће програм бити базиран према гранама које су највише изгубиле, и то од 25 до 4,5 милијарде.

Он је истакао да Србија захваљујући добром раду има новац и нема проблема са ликвидношћу.

– Радићемо и правићемо озбиљан програм. Изаћићемо за 10 дана са озбиљним програмом и спровешћемо га у дело као што смо и реформе 2014.године. Верујемо да ћемо и у овој ситуацији бити једна од три земље у Европи које ће да најмање осете последице – додао је Вучић и нагласио да ће посебну помоћ и подршку имати они који не буду отпуштали људе.

Како каже, држава ће наћи начин да их помогне.