Прочитај ми чланак

Ово је Палма тражио од Дачића

0

palma-foto-L-ADROVICH(Б92)

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма најавио долазак и других улагача и понудио Влади помоћ у привлачењу страних инвестиција.

„Председниче Владе, Јагодина ће до маја месеца следеће године попунити Индустријску зону фабрикама страних компанија и ја тражим од Владе да ме задужи да идем по Европи и доводим инвеститоре у неке друге градове у Србији“, рекао је Марковић јуче премијеру Ивици Дачићу.

Дачић је присуствовао свечаности полагања камена темељца за фабрику руске компаније, планиране да буде отворена 1. августа 2014.

Марковић је јуче рекао да је јагодинска локална власт успела да привуче бројне страјне инвеститоре а у наредних неколико месеци, према његовој најави, у Јагодину ће доћи неколико значајних улагача из Италије и Русије.

„Не треба ми ниједна министарска функција нити било која друга, али хоћу да радим за ову државу, да јој помогнем“, истакао је Марковић јуче пред око 200 привредника и званица из Јагодине и градова Поморавља, Београда, Русије, Аустрије, Арапских Емирата.

Он је подсетио да је у организацији Скупштине града Јагодине, у последњих неколико година, са привредницима овог града и Србије „преко 20 пута боравио у осам градова Европе“, Бечу, Паризу, Москви, Минхену, Милану, Санкт Петерсбургу, Варезу, Верони, а сада од 19 до 21. јуна води привреднике у Рим. Резултат је изграђена и, у марту, пуштена у рад Фабрика цераде за аутомобиле „Андреа цонфезионе Сербиа“ и јуче започета изградња Фабрике компаније „Норт картон“ из Волгограда.

Такође, Марковић најављује изградње других фабрика италијанских компанија у Јагодини: Компанија „Аунде“ почеће изградњу фабрике аутомобилских седишта 22. јуна, мултинационална Компанија „Вибак“ 10. августа фабрику БОПП филмова за паковање и адхезивних трака за различите секторе, највећа инвестиција ове године у Србији вредна 60.000.000 евра.

Купац „Јагодинске пиваре“ долази 10. јуна, открива председник скупштине.

Марковић је додао да је договор о изградњи фабрика у Јагодини постигнут и са италијанским компанијама „Стоне италијана“ за обраду мермера, Компанијом „Далла Валентина“, фабрике за прераду млека и производњу сира, а Компанија за прераду и производњу семена „Групо Манара“ тражи да на подручју централне Србије засади уљану репицу на 20.000 хектара у сарадњи са пољопривредницима. Свој долазак је, према његовим речима, најавила је и једна компанија за производњу кухињског и канцелариског намештаја.