Прочитај ми чланак

Овако се сада продају јабуке, сланина и кајмак: Онлајн пијаца окупила 2000 чланова

0

Вирус корона затворио је све пијаце у Србији, а за бројне пољопривреднике то је био један од основних прихода зараде.

Нарочито им је важан сад, у рано пролеће, кад стижу први плодови из пластеника. Ништа боље не пролазе ни они који узгајају стоку, јер се услед недостатка купаца у њиховим помоћним објектима гомилају сир и кајмак.

И док све ово не прође, српским сељацима ће помоћи друштвене мреже. Недељко Радуловић из Земљорадничке задруге „Соколај“ покренуо је онлајн-пијацу на Фејсбуку, где сви произвођачи могу да понуде своје производе.

„Покушавамо да помогнемо пољопривредницима који у овом тренутку немају никакву зараду. Да покренемо поново канал продаје како би и купци и продавци били задовољни. Фејсбук група је јавна, могу да се прикључе сви и да понуде све оно што и иначе продају“, каже Недељко за РИНУ.

Фејсбук група „Пијаца Чачак онлајн продаја и потражња“ за два дана колико постоји постала је и те како праћена, тако да се на њеним онлајн страницама нуде домаћа сланина, пасуљ, јабуке, џемови, слатка… све оно што би се нашло и на пијачним тезгама.

„Већ имамо преко две хиљаде чланова и циљ нам је да још више омасовимо ову групу. Сви који желе да продају на овај начин морају да напишу шта продају, цену и оставе број телефона. А све остало је ствар њиховог договора, како ће та роба стићи на крајњу адресу“, каже Недељко.

У наредном периоду, уколико овај начин онлајн продаје заживи, Недељко каже да је у плану да се развије и логистика доставе и добију дозволе за кретање лица која би извршавала доставу, преноси Б 92.