Прочитај ми чланак

НОВИ ПЛАН ЗА БЕОГРАД -за фасаде пола град, пола станари

0

Градски менаџер Горан Весић најавио је да ће догодине бити обновљено 200 фасада у центру Београда.

Он је приликом обиласка радове на санацији фасаде на гаражи „Масарикова“ рекао да је за ову годину била планирана обнова 180 фасада и да је већ урађено 120.

Foto: Thinkstock

На гаражи „Масарикова“ биће уређено око 2.000 квадратних метара фасаде, а радови који су почели 11. августа треба да буду завшени у року од 60 дана.

Весић је новинарима рекао да да обиласком радова жели да скрене пажњу другим јавним институцијама у граду да треба да уређују своје фасаде као што град уређује своје.

„Паркинг сервис је прво предузеће које је кренуло са обновом фасаде, а у три гараже уредиће укупно око 8.500 квадратних метара фасада и реконструисати 43.000 квадрата паркинг простора“, казао је Весић.

Град ће, како је истакао, вероватно до краја године предвидети обавезу да компаније имају обавезу да у сваких неколико година уређују своје фасаде.

У плану је, по речима Весића, да се са станарима стамбених зграда уради програм обнове фасада како би део средстава одвајао град, а део станари.

На питање новинара како реагује на коментаре да су радови који се изводе у граду предизборна реконструкција, Весић је рекао да су те тврдње „обична глупост и незнање како град функционише“.

„Да бисте урадили један посао, потребан је читав процес који траје некад и дуже од годину или две, да бисте уопште видели багере и раднике на улици“, казао је Весић.

Додао је да „избори нису ни расписани, радићемо и следеће године као што смо радили и прошле године, и ове“.