Прочитај ми чланак

НОГО: Криминалци у оделима политичара, судија и банкара пљачкају народ!

0

„Волео бих да ми данас нисмо овде и да овај проблем не постоји, али нажалост ви сте били принуђени да дођете овде, да се борите за своја права. Ја нема кредит у швајцарским францима, али сам ту да вас подржим јер неправда учињена вама погађа и све нас, индиректно”, рекао је народни посланик Срђан Ного обраћајући се окупљенима на протесту „Удружења грађана задужених у швајцарским францима - ЦХФ Србија” који је одржан јуче у четвртак 21. марта, у Београду, испред Уставног суда под слоганом „Решење или разрешење“.

„Овде иза нас је и Врховни касациони суд, највиша дистанца у правосуђу Србије.У њиховим рукама је Ваша судбина. Они морају да раде свој посао за који су плаћени, а не раде, пошто сте ви овде јер су на вашим вратима дошли наоружани криминалци, прете и отимају вам домове. Само што то нису криминалци са фантомкама и аутоматима, набилдовани момци, него су у оделима банкара и уживају подршку институција – судија, државних органа и политичара”, истакао је Ного додајући да у Србији немате потребе да стављате фантомке и пљачкате банке јер направљена боља комбинација:довољно је да будите у оделима ида можете отимати све, од државе и народа.

„Криви су политичари и сви државни органи који, иако имају законску обавезу, не раде свој посао, јер су умешани са банкама у пљачки грађана. Судије и овог суда, имају уговоре са банкама у којима су добили статус ВИП клијената”, оптужио је народни посланик Ного откривши да постоје судије који суди само у процесима у којима се, као једна страна, појављују банке.

„Ви сте овде јер не желите да вам криминалци отимају имовину и зато и судије морају да осете притисак јер су и они, такође, ти криминалци. Ако ви не можете мирно да живите, ни они не морају мирно да живе, јер је закон на вашој страни, а они су узурпатори јер не раде по закону свој посао. Ја ћу бити са вама, да им не дамо мира, ни на радном месту, ни у становима где они живе, да притисак који због њиховог кршења закона пренесемо и на њихове породице. Да објавимо њихова имена и презимена, да дођемо испред њихових станова,  да дођемо на њихова радна места, као што смо данас овде, да они не могу нормално да живе зато што ви не можете нормално да живите, па некад знају њихова деца, комшије и рођаци какви су то људи и какво безакоње чине. То је једини начин, нико други то неће урадити, да раде по закону јер је то њихова обавеза”, закључио је народни посланик Срђан Ного обраћајући се присутним на протесту Удружења грађана задужених у швајцарским францима.

ПОЧЕО ШТРАЈК ГЛАЂУ

„Када је прошле године адвокат Јелена Павловић на протесту ЦХФ Србија саопштила резултате разговора са Милојевићем, прекинут је започети штрајк глађу у коме смо учествовали Марко Васић и ја. Сада смо прогласили штрајк глађу Драгиша Панић и ја, тотални, само вода и кафа и то до краја, до решења суда. Само моја супруга има право да одлучује о мени шта самном даље, ако дође до погоршања мог здравственог стања. И никакав компромис не прихватам!“ – рекао је професор Ивица Стојановић.Вујановић: Остајемо до решења или разрешења

Сања Вујановић из Удружења ЦХФ Србија рекла је да ће окупљени грађани остати испред суда до „решења или разрешења“.

„Ми нећемо да идемо кући, радници суда су у 15х отишли својим кућама, а ми нећемо, док нам кредити не буду решени“, казала је Вујановић.

Како је рекла, немају времена да чекају на парничне поступке који се заказују за шест, девет и 12 месеци. Изгубили смо 10 година и нећемо више“, додала је.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!