Прочитај ми чланак

Немци саветују: Ово су најбољи половњаци до 5.000 евра

0

Престижни Ауто Билд анализирао је годишњи извештај немачке Асоцијације техничких прегледа (TÜV) и изабрао најпоузданија половна возила

Престижни Ауто Билд анализирао је годишњи извештај немачке Асоцијације техничких прегледа (TÜV) и изабрао најпоузданија половна возила у ценовном рангу до 5.000 евра.

Илустрација Фото Wikipedia

Аутомобили су подељени на основу године прозводње на 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 и 10-11 година старости.

У три категорије најстаријих модела без конкуренције је Фолксваген Голф Плус. С обзиром да се сматра „пензионерским“ моделом, јасно је зашто је тако популаран.

Голф Плус нема неке изражене мане, а врло је заступљен на тржишту половњака па је избор више него солидан.

Цене Голфа са вишим кровом се крећу од 1.800 за нешто старије и примерке са већом километражом.

У групи возила са старијм „родним листом“ препоручују се још Форд Fusionкоји може да се нађе већ од 1.000 евра, а нуди доста простора уз дуготрајност.

Иако је нешто скупљи за одржавање, врло је рационална и куповина Аудија А3 старог 8-9 година с обзиром на квалитет израде и поузданост, упркос већој километражи.

У препоручене моделе који се ближе другој деценији „живота“ спада и VW Голф IV који може да се нађе од 3.800 евра у Немачкој.

Ако вам је потребан градски аутомобил старости 6-7 година, Ауто Билд пре свега препоручује Мазду 2 по цени од 2.20 евра, која није позната по неким слабостима.

Што се тиче возила 4-5 година старости, ту се истичу Сузуки SX4 који за 3.100 евра може да буде одличан избор ако вам је потребан модел који нуди и 4×4 погон.

Ако имате ограниченији буџет онда је боље да се фокусирате на потрагу за Пежоом 308. Француски адут уколико је редовног одржаван нуди много за 2.500 евра.

Уколико можете да „добаците“ до 4.500 евра, а тражите породични аутомобил јефтин за одржавање, поред Опел Мериве не морате тражити ништа друго.

Они који немају поверења у аутомобиле који су изашли из гаранције, дакле траже нешто 2-3 године старо до 4.000-5.000 евра, препоручују се пре свих Тоyота Yарис и VW Поло, који сјајно „држи“ цену и после неколико година употребе.