Прочитај ми чланак

НАРОДНА СТРАНКА: Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се …

0

Народна странка затражила је данас од Владе Србије и Министарства пољопривреде да поводом забране коју је Русија увела на увоз меса и месних прерађевина произведених у четири српске компаније, „хитно“ одговоре на питање да ли је безбедна храна која се продаје грађанима у Србији.

„Шта садрже или не садрже месо и месне прерађевине произведене у те четири компаније, које градјани Русије не смеју да једу, док се истовремено слободно продају грађанима Србије? Какво месо и месне прерадјевине користе градјани Србије у својој исхрани“, упитала је Народна странка у саопштењу.

Подсећајући да су руске власти због „озбиљних неправилности уочених инспекцијским надзором од 15. до 19. априла“ привремено обуставиле увоз производа компанија „Matijević“, „Zlatiborac“, „Big Bull Foods“ i „Carnex“, Народна странка је навела да се „мора коначно стати на пут игрању здрављем свих градјана, а поготово деце, јер безбедна храна мора бити приоритет свих задужених за ту област, које народ плаћа да брине о његовом здрављу“.

„Уместо да се бави заштитом здравља нације, Министарство пољопривреде је и даље ‘црна рупа’ у којој се непрекидно пребацују надлежности, за шта директну одговорност сноси министар Бранислав Недимовић, који је потпуно некомпетентан за функцију коју обавља“, стоји у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!