Прочитај ми чланак

НАГРАЂЕНИ ЗА РЕЗУЛТАТЕ: Сви радници добиће по 50.000 динара

0

Лучани -- Предузеће "Милан Благојевић - Наменска" из Лучана остварило је најбоље резултате у пословању за 70 година, а корист од тога осетиће и његови запослени.

Јубиларну, 70. годишњицу Дана предузећа фабрика ће прославити у петак свечаном академијом, на којој ће бити додељене не само захвалнице и новчане награде јубиларцима, већ ће сви радници добити и по 50.000 динара.

Foto: Screenshot/O2

Генерални директор Радош Миловановић захвалио се запосленима на свакодневном залагању на основу ког су постигнути значајни резултати.

Како каже Радош Миловановић, не би успели да постигну такве резултате без добрих радника. „Као директора фабрике, радује ме чињеница да се свака субота добровољно ради и да нико од њих нема ништа против, изостаје се само ако су у питању приватне неодложне обавезе. Раде са веома опасним материјама и мала непажња изазива оно најгоре. Зато раднике стално едукујемо, а поставка видео надзора који је коштао близу два милиона евра, увели смо у све производне погоне и сада више нема пожара и свега онога што је било“, рекао је Миловановић.

„После бомбардовања, када је ова фабрика била уништена и сравњена са земљом, уз ентузијазам и рад свих запослених успели смо да урадимо немогуће, направили смо нову Наменску, по квалитету можда и бољу. Изашли смо у Европу, изашли у свет, упослили капацитете, модернизовали технологију и увели нову. Да почнем од 2001. године када смо уложили 58 милиона евра сопствених средстава у инвестиције, а данас велику пажњу посвећујемо и мерама безбедности и заштите на раду“, рекао је Миловановић.

Он је подсетио да је председник Александар Вучић за потребе наменске индустрије одредио 49 милиона евра из буџета Републике, а да је МБ Наменска тада добила 4,41 милион евра, и уз два милиона које су инвестирали запослени, направљен је објекат Ц9 који спада у ред најсавременијих.

„Задње четири године уложили смо четири милиона евра и идемо стопом развоја. Наше име је препознатљиво у свету по производима, роковима испоруке, ценама, развоју и освајању нових производа, српски барут је постао бренд. Нитрација целулозе је заправо почетак стварања наоружања, без те фазе и технологије нема барута као ни пушчаног, ловачког ни артиљеријског метка. Намера нам је да кренемо и с производњом трофазних барута и модуларних пуњења, што је неопходно како би опстали а радници имали посао“, рекао је Миловановић.

Фабрика „Милан Благојевић – Наменска” има широк спектар производа и не треба да брине за своју будућност.

„Цела војна индустрија Румуније везана је за наше предузеће, као и Бугарска и БиХ. Цела Европа, Америка и Африка су препознале наш квалитет и ми смо постали њихови снабдевачи, пре свега барута и ракетних горива”, рекао је Миловановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!