Прочитај ми чланак

НА ПРОДАЈУ све грчке банке у Србији

0

"Све грчке банке у Србији су на продају - Војвођанска банка (НБГ), Пиреус банка, Еуробанка и Алфа банка", каже бивши гувернер Народне банке Србије и члан Хеленик фајненшал стабилити фонда у Грчкој Радован Јелашић.

634451_nbg_f

„Све грчке банке у Србији су на продају – Војвођанска банка (НБГ), Пиреус банка, Еуробанка и Алфа банка“, каже бивши гувернер Народне банке Србије и члан Хеленик фајненшал стабилити фонда у Грчкој Радован Јелашић.

Јелашић је рекао да са интересовањем прати „како иде продаја Војвођанске банке (НБГ), како иде продаја Пиреус банке, Еуробанке и Алфа банке“.

– Алфа је дефинитивно при крају. Ми тамо као Хеленик фајненшал стабилити фонд имамо мањи удео. За нас је важније шта ће бити са продајом НБГ, где имамо 40 одсто власништва и Пиреус банке – рекао је Јелашић за „Данас“.

Нагласио је да су те паре и те како потребне не само Фонду, него и грчком пореском обвезнику, који је у Хеленик уложио око 35 милијарди евра.

Јелашић је сада укључен у давање лиценци грчким банкама, између осталог и у Србији, а као члан надзорног одбора који има 40 одсто власништва у Националној банци Грчке и 20 одсто у Пиреусу, учествује у продаји свих тих банака, не само у Бугарској и Румунији, већ и у Србији.