Прочитај ми чланак

Мишковић се повлачи са чела „Делте“

0

Од 1. јуна ће уместо председника компаније и борда директора, компанијом Делта Холдинг руководити Управни одбор и Извршни одбор, саопштено је у овој компанији. Како наводе, у години у којој Делта Холдинг слави 30 година успешног пословања донета је одлука о значајним променама у организацији менаџмента компаније.

Оперативним пословањем Делта Холдинга управљаће Извршни одбор, на челу са Милком Војводић, досадашњом потпредседницом за финансије и економију. Чланови Извршног одбора биће потпредседници Компаније и генерални директори група-чланица Делта Холдинга.

YouTube

Милка Војводић је у Делта холдингу од оснивања 1991. године. Радила је као финансијски директор, помоћник генералног директора Делта М групе за економске односе, генерални директор Делта М.

Председник Делта Холдинга Мирослав Мишковић одлучио је да напусти оперативно вођење компаније и да своје искуство и знање усмери на друге пројекте које сматра важним и за Делта Холдинг али и за друштво у целини.

Како се додаје, његов фокус биће усмерен на интернационални развој компаније, на рад са младим људима у компанији, односно формирање будућег менаџмента и на развој села у Србији, посебно кроз компанијски пројекат „Наше село“.

Мишковић је недавно изјавио и да би „Делта“ ушла у још један велики бизнис – онлајн трговину.

– То је бизнис који раде „Амазон“ и „Алибаба“. Нова компанија зваће се „Ананас“ и стартоваће од лета ове године. У тај посао инвестираћемо 100 милиона евра у наредних неколико година. Узимамо светски признате стручњаке из најбољих компанија. Неки од тих људи већ су у Београду – најавио је Мишковић пре око два мсеца.