Прочитај ми чланак

МИШКОВИЋ купио Сава центар

0

Мирослав Мишковић постао је нови власник Сава центра, по почетној продајној цени од 17,5 милиона евра.

Продаја највећег конгресног центра у Србији – Сава центра, јавним надметањем обављена је јутрос. То је био трећи покушај продаје овог симбола Београда.

YouTube

Делта конгресни центар био је једини понуђач на јавној продаји Сава центра коју је огласио Град Београд

Предвиђено је да купац у адаптацију и реконструкцију конгресног комплекса, који се налази на готово три хектара градјевинског земљишта, уложи најмање 50 милиона евра у року од пет година.

Купац, сем што би у адаптацију и реконструкцију конгресног комплекса требало да уложи најмање 50 милиона евра у року од пет година, има обавезу да не мења намену Центра “Сава”.

Он и даље треба да остане у функцији конгресног туризма, имајући у виду да објекат ужива статус претходне заштите. Уметничко-историјска дела, као непокретна и покретна културна добра у објекту, нису предмет продаје.

“Приликом закључења уговора са купцем ће се уговорити казна у новчаном износу од 20 одсто постигнуте купопродајне цене, за случај да будући купац не испуни у целости или делимично преузете обавезе, као и да се на име обезбеђења за евентуално плаћање уговорне казне достави првокласна банкарска гаранција”, наводи се у јавном огласу који је објавио Град Београд.