Прочитај ми чланак

МИХАЈЛОВИЋ: На 13 локација на Коридору нема радника, то је неприхватљиво

0

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић данас је ненајављено обишла радове на јединој незавршеној деоници на Коридору 11 од Уба до Лајковца и утврдила да на 13 локација радника и радова готово да није било, саопштио је њен кабинет.

На тој деоници се због пропуста извођача поново гради 2,5 километара аутопута.

Главни извођач радова је кинеска компанија „Шангдонг“, подизвођач је „Енергопројект“, а надзоре обављају „Коридори Србије“ и Институт ЦИП.

„Данас се ради на свим градилиштима, ради се на источном и јужном краку Коридора 10, али нема радова на деоници Уб-Лајковац и то је неприхватљиво. Облишли смо 13 локација и затекли један багер и један камион“, рекла је Михајловић и додала да је вредност радова на санацији тог дела аутопута 1,2 милијарде динара.

Министарка је казала да ће хитно контактирати амбасадорку Кине како би компанија „Шангдонг“ убрзала радове на деоници Коридора 11 од Уба до Лајковца.

„У питању је новац грађана Србије који трошимо за градњу овог аутопута и зато мора да се ради 24 сата. Ако данас може да се ради у Грделици, онда може и овде“, навела је она.

Михајловић је подсетила да за време јаких мразева у јануару није било могуће радити, али да „сада нема ниједног разлога да се радови не изводе“.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднело је кривичне пријаве против одговорних лица због пропуста у изградњи деонице Уб-Лајковац.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!