Прочитај ми чланак

Михајловић: Могућа енергетска криза ове зиме

0

Zorana Mihajlović sindikat _f

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструкутре Зорана Михајловић оценила је да би Србију ове зиме могла да задеси енергетска криза, али је поручила и да нема места паници.

„Говорим о енергетској кризи зато што Србији недостају и угаљ и струја и гас и мазут. Могли смо све време од поплава да набављамо угаљ, али то нисмо учинили. Свака тона угља на депонији која би се увезла значи мањи увоз киловат-часова струје“, рекла је Михајловић.

Михајловић која је у претходном мандату била министарка енергетике, додала је да је Влада још у јуну донела одлуку да „Србијагас“ крене у набавку гаса, али да до данас нема информација о томе. „Како се приближава грејна сезона, и како је свима јасно да 15. октобра треба да буду топли радијатори, схватамо да нам све фали“, указала је она.

Михајловић је као неосновану оценила најаву директора „Србијагаса“ Душана Бајатовића о поскупљењу тог енергента од 1. јануара, односно о увођењу економске цене гаса.

„Он може да пожели цену какву хоће, али цену гаса, као и струје одређује регулаторна Агенција за енергетику“, подсетила је министарка.

Она је поручила и да не треба стварати панику, јер ће држава учинити све да обезбеди сигурну испоруку електричне и топлотне енргије грађанима.

(Блиц)