Прочитај ми чланак

МАРКО „ЦЕСИД“ БЛАГОЈЕВИЋ: За изградњу и обнову стадиона 100 милиона евра!

0

Бивши директор "Цесида", а након доласка Вучића на власт директор Канцеларије Владе Србије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, најавио је да су процене да ће изградња шест нових и обнова три фудбалска стадиона у Србији коштати до 100 милиона евра.

 

Како је рекао, нови стадиони ће бити у Суботици, Лозници, Зајечару, Лесковцу, Врању и Краљеву, док ће стадиони у Нишу, Крагујевцу и Новом Саду бити обновљени.

„У Лозници и Лесковцу се планира улагање од 20 милиона евра у обнову болница, да школе не помињем, уколико се планира огромно улагање у културу, реализује улагање у социјалну заштиту, зашто не бисмо посветили пажњу спортској инфраструктури, да ли је она до те мере неважна, да чак и ако имамо новац, не треба тиме да се бавимо“, питао је он.

Како каже, уколико има новца и за културу и за социјалну заштиту, зашто не бисмо улагали у спортску инфраструктуру.

„За културу се прави посебан пројекат, 20 милиона евра се издваја, затим пројекат националне концертне дворане, што ће бити дом Београдске филхармоније, то је пројекат који се припрема, који ће много да кошта“, рекао је.

Како каже, улагање у спортску инфраструктуру је последњи у низу програма у који су се упустили.

„Припрема тих пројеката је тек у току. Процена је да ће то улагање ићи до 100 милиона евра. Шест нових стадиона и обнова три се процењује да ће ићи до 100 милиона евра“, рекао је Благојевић.