Прочитај ми чланак

Мариника отворила аферу: Стиже ново велико поскупљење струје (ВИДЕО)

0

"Три су разлога због којих Милорад Грчић, директор ЕПС-а, мора да лети са функције. Први је што је предузеће за две године довео до статуса губиташа. Када погледате биланс успеха, нето губитак износи 5,8 милијарди динара у 2019, а претходне године је направљен нето губитка од милијарде. Од ЕПС-а је направио губиташа, очекујем да буде смењен моментално, ако не данас, онда сутра", рекла је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде.

Она је додала који су то још разлози због којих Грчић више не сме да остане на функцији.

– Други разлог зашто не сме да се појави је јер у ЕПС влада тотално безвлашће. Он не сме да буде на функцији од 15. марта 2017. године, када му је истекао први мандат у в.д. статусу,што је један од најјезивијих примера кршења закона. Комплетан Надзорни одбор који контролише његов рад је у безакоњу, будући да му је истекао мандат – рекла је она и додала:

– Трећи разлог, зато што је Грчић најодговорније лице зашто се трују грађани. Одсумпоравање у Костолцу није почело у мају 2017, али нису могли да се договоре око комбинација за извођаче и Грчић није обезбедио употребну дозволу. Преко 6.000 грађана у Србији годишње умре од последица аерозагађења, а тзв. директор ЕПС-а је упропастио предузеће.

Истакла је Мариника Тепић и који је разлог зашто се јавности обратила испред седишта ЕПС-а.

– Ово одржавање конференције је испред седишта ЕПС-а, а не у канцеларији директора ког сам позвала на јавни састанак пред грађанима, што је доказ да није смео да се суочи са подацима који показују да је ЕПС довео до руба пропасти. Направио је губиташа, па се сада сакрио као кукавица и не сме да одговори на питања грађана. ЕПС не сме да буде жртва политике. Најтеже моменте смо преживели захваљујући ЕПС-у, али ЕПС није преживео Грчића, који се игра печењаре – навела је потпредседница Странке слободе и правде.

Мариника Тепић је имала јасно питање за јавност.

– Како се зове онај који затекне пола милиона евра на рачуну, а у следеће две има нето губитак од седам милијарди динара? Како се зове када имате директора који трује грађане три године? Тај неко се зове убица ЕПС-а и грађана и здравља Србије и зато не сме ни да изађе пред грађане, ни пред медије, ни пред јавност. Очекујем да буде смењен моментално, ако не данас, онда сутра.

Још једном је поменула које су све афере везана зе ЕПС.

– Он потписује уговор вредан 20 милиона евра са фирмом Асеко, у којој је директор рођени брат Ане Брнабић, као и онај вредан 30 милиона евра са фирмом, где је директор брат Дарије Кисић Тепавчевић, а супруг Неле Кубуровић. Не постоји електропривредно предузеће у свету које је губиташ, једино је то случај са ЕПС – закључила је Мариника Тепић.