Прочитај ми чланак

КОСОВСКЕ ТАКСЕ КОШТАЋЕ СРБИЈУ 500 милиона евра?

0

Српској економији увођењем косовске таксе нанета је штета од више од 500 милиона евра на годишњем нивоу, каже Марко Ђурић.

Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, упитао је Приштину ко је одговоран за шверц на територији КиМ и чије фирме профитирају од таксе на српску робу.

Ðурић је на конференцији за новинаре истакао да је неистинита изјава косовског председнка Хашима Тачија да је штета од таксе свега неколико милиона евра.

– Настојања да се та штета умањи како би се умањио притисак који Приштина трпи од дела међународне заједнице нису ништа друго него извртање стварности и нетачно приказивање чињеница – рекао је Ðурић.

Он је додао да би Тачи и други представници Приштине требало да, уместо што умањују штету које њихове мере наносе односима Срба и Албанаца и српској економији, требало да понуде одговор на питање ко је одговоран за шверц на територији Косова, о којем је говорио и Тачи.

– Пошто Тачи помиње канале за шверц, који постоје, потребно је да неко од надлежних органа, било привремених институција самоуправе у Приштини или других држава које учествују у окружењу у таквим активностима, понуде одговор на питање ко омогућава да се преко територије Северне Македоније шверцују оргомне количине робе на подручје јужне покрајине и чије су фирме, блиске којим политичарима на КиМ, главни профитери од антицивилизацијских такси на српску робу – рекао је Ðурић.

Он је истакао да нечије фирме од тога дебело профитирају.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!