Прочитај ми чланак

Компанији Зиђин стигла несвакидашња честитка за Кинеску нову годину

0

Поштована Управо кинеске компаније Зијин, Испред Покрета “1 од 5 милиона” честитам вам кинеску Нову годину!

За разлику од вас који сте нашим грађанима за Нову годину “поклонили” кратак дах, болна плућа и још више респираторних обољења, ја вам уз честитку постављам питања.

Узгред, то сам пробао да урадим данас и лично, у вашој централи у Бору, али ми је ваше обезбеђење саопштило да ви имате слободан дан уочи дочека кинеске нове године. То ме је морам признати изненадило, јер знам да српски радници немају тај луксуз, већ су били натерани да раде на свако новогодишње вече до сада, како би вама омогућили историјски профит.

Честитам вам на том рекордном профиту у нашим рудницима, али уз честитке ево и питања на поклон:

Колики проценат од тог профита сте уплатили Мајданпеку и Бору на име таксе за експлоатацију руде и еколошке таксе?

Шта вам је тачно Александар Вучић спаковао у предновогодишње пакетиће када вам је поклањао наше градове? Колико станова наших рудара, колико објеката, колико њива и улица у Мајданпеку и Бору?

Да ли вам је за цену од 350 милиона долара “поклонио” и право да трујете наш ваздух, нашу воду, наше људе? И шта сте му обећали заузврат?

Док чекам одговоре на питања, најискреније вам желим добро здравље, али што даље од наше земље. Ако сте купили руднике, нисте купили и право да загађујете наше градове и трујете наше људе. Ту вас је Александар Вучић ипак мало преварио. Јер не пита се он.

А када се опоравите од новогодишњег славља, препоручујем вам да под хитно завирите у Декларацију о људским правима, да научите како да се опходите према запосленима, а не да их малтретирате претњама и забранама кретања. Успут научите и шта значи уништавати воду, земљу, ваздух – то је убијање људи. Уколико немате материјал за учење, не брините: доставиће вам га Одбор Покрета “1 од 5 милиона” у Мајданпеку. У то будите сигурни.