Прочитај ми чланак

„Ко вас краде?!“: Уље код нас скупље него у Бечу

0

У Србији под напредњачком влашћу поскупело је буквално све... Грађани свакодневно осећају удар на џеп, цена намирница које купују иду у небо, а последњих дана тема број један је поскупљење уља, које сада кошта више од 200 динара. Ето још једног доказа колико нам добро иде и какав је Србија заправо "економски тигар".

Уље, зависно од марке, иде од 200 па све до 225 динара. И када већ причамо о цени у Београду, лепо је направити паралелу са ценом уља у Бечу, одакле се на Фејсбуку огласио Владимир Савић.

Како је навео, уље марке „Витал“ у Бечу износи 1,59 евра, што је 186 динара, док у маркетима у Београду цена иде од 216 до 220 динара.

– Виталово уље од једног литра овде у Бечу кошта 1,59 евра ( један евро и 59 центи), у преводу 186 динара усред Беча. Исто Виталово уље у Србији кошта од 216 до 220 динара, зависно где се купује. И ко је овде луд?! Како може наше Витал уље да буде јефтиније овде у Аустрији, него у Србији, где се производи?! Дакле, народе, ко вас краде?! – написао је у свом посту Владимир Савић из Беча објавивши и прецизну математику са фотографијама као доказ.

Један од коментатора закључио је да ће „ускоро шверцовати српску робу из иностранства пошто је тамо јефтинија“.