Прочитај ми чланак

Каква је судбина Фиат 500 Л?

0

Како пише Clubalfa.it, у наредних неколико година Fiat 500 Giardiniera или нови компактни СУВ би могли да се производе у Крагујевцу.

Италијани наводе да Stellantis сматра да је фабрика у Србији изузетно важна и да је у последње време посебно радила на моделу Фиат 500 Л.

Поменуто возило је сада завршило своју каријеру и зато се поставља питање када ће 500Л дефинитивно напустити сцену и који модел се може правити у овој фабрици, под претпоставком да Стеллантис жели да настави да улаже у Србију.

У прошлости су се већ појављивале гласине о могућој замени Фиата 500Л са варијантом Фиата 500, названој 500 Giardiniera.

Не можемо искључити могућност да се у Србији Стеллантис одлучи за производњу овог модела који додуше може да добије друго име када се коначно лансира на тржиште.

С друге стране, други су склони могућности да у крагујевачкој фабрици Фиат у наредних неколико година започне производњу новог компактног СУВ-а који би могао да се роди на ЦМП платформи и представља својеврсног близанца будућег Alfa Romea B-SUV и Jeepa B-SUV.

У наредним месецима Stellantis би требало да разјасни судбину своје фабрике у Крагујевцу и коначно ћемо знати који модел ће бити прављен у тој фабрици у будућности.