Прочитај ми чланак

ЈОШ НИСТЕ ДОБИЛИ 100 ЕВРА? Овде проверите када ће новац лећи на рачун

0

За новчану помоћ од 100 евра до јуче ујутру пријавило се 4,26 милиона грађана, речено је из Министарства финансија.

Редослед исплате зависи од банке у којој имате рачун

Foto: idp.trezor.gov.rs Printscreen

Према сазнањима, редослед исплате зависи од банке у којој имате рачун, а постоји лак начин да проверите да ли вам је новац уплаћен.

Све се може проверити у два корака. Потребно је да посетите сајт: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account

Ту постоји опција „Провера статуса пријаве“, где је потребно да убаците своје податке и одмах ћете видети да ли је новац на вашем рачуну или не. У питању је много лакша опција него да се свакодневно обилазе шалтери банака.

Овлашћење без овере код нотара

Једнократно овлашћење остаје и за ових 100 евра, те уколико неко не може да подигне новац, може да овласти другу особу без овере код нотара, само уз личну карту онога ко има право на помоћ и онога ко новац подиже.

– И ту смо показали колико желимо да будемо флексибилни и доведемо тај процес до краја у корист грађана Србије – подвучено је из министарства.

Исплата почела у понедељак

Јуче је почела исплата управо тој групи грађана који су се пријавили телефоном или преко сајта idp.trezor.gov.rs.

Из министарства је речено да ће сваког дана по 100 евра лећи на рачуне пола милиона грађана и додао да ће држава том динамиком до 1. или 2. јуна завршити све исплате.

– Прошле недеље смо завршили исплату 100 евра за све пензионере и оне који примају новчану социјалну помоћ, то је око 1,9 милиона грађана. Дакле, укупно је скоро шест милиона суграђана који су добили или ће добити помоћ од 100 евра – истакнуто је из министарства.

Додаје се да ће држава исплаћивати око пола милиона грађана дневно и да пријава за 100 евра траје до 5. јуна, а да ће они који се буду пријавили последњег дана новац добити најкасније 7. јуна.

– Све грађане ћемо исплатити, то је један велики успех за све нас, показали смо колико нам је држава јака, колико су нам стабилне јавне финансије и онај ко није веровао да ће добити новац сада верује – речено је из Министарства финансија.

Ова мера донета како би подстакла потрошњу и допринела развоју српске економије и привреде.