Прочитај ми чланак

ЈАВАШЛУК НА КОРИДОРУ 11! Велика срамота – поново радимо изграђени аутопут!

0

Никада више не сме да се деси овакав јавашлук да морамо поново да радимо већ изграђен ауто-пут који је плаћен 100 милиона долара, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, приликом обиласка деонице ауто-пута Уб-Лајковац на Коридору 11, која је завршена 2014, али је, због многобројних оштећења, морала поново да се гради.

– Влада Србије нема пара за бацање, кривци за ово морају да одговарају. Преседан је у модерном грађевинарству да се нов ауто-пут ради изнова. Овде смо и да покажемо грађанима Србије како су неки претходни радили и колико нас то кошта. Пут који је требало само да одржавамо, ми смо принуђени да градимо из почетка. Да нам се то више никада не деси – изјавила је и захвалила српским и кинеским компанијама и радницима који раде даноноћно како би поправили лоше изграђен ауто-пут.

Михајловићева је запретила да Влада Србије неће толерисати никакве грешке на друмским и железничким инфраструктурним пројектима и додала да је циљ да до краја године буде пуштена у саобраћај цела деоница од Обреновца до Чачка.

Горан Родић из Грађевинске коморе Србије слаже се да је градња тог „ауто-пута из њиве у њиву“ – како је прозван јер, када је завршен, остале деонице нису биле изграђене – прави пример јавашлука, али не и преседан у градњи српских путева.

– Тај пут из њиве у њиву Уб-Лајковац рађен је из разлога политичког маркетинга, да се нешто уради, а очигледно да има доста пропуста и да се то треба санирати како ваља, јер ако се буде опет шминкао ауто-пут, а не санира се како треба, имаћемо велики проблем. А што се тиче јавашлука, било је тога и раније и има и даље, то је факат. Још горе је што цео коридор гради 520 фирми па се ту не зна ни ко пије ни ко плаћа – истиче Родић, подсећајући на обрушавање бедема на Коридору 10, маратонску градњу Жежељевог моста…

Иначе, у обиласку поновних радова на спорној деоници са министарком су били Зоран Бабић, директор „Коридора Србије“, као и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!