Прочитај ми чланак

ИСТЕКАО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН РОК ЗА АУТО-ПУТ КРОЗ ГРДЕЛИЧКУ КЛИСУРУ, нови „за 10 дана“

0

Иако је председник Србије Александар Вучић пре две недеље обећао да ће ауто-пут кроз Грделичку клисуру бити отворен за "само 10 дана", тај рок је прошао. Нема објашњења да ли је отварање за тај период уопште било планирано и да ли је и зашто померено, а надлежни ново отварање поново најављују за 10 дана.

И док у Коридорима Србије лицитирају са датумима – 15, 16. или 17. мај, стручњаци овакво понашање оцењују као неодговорно и бахато.

Коридор 10 (Фото: Јутјуб)

Вучићево обећање из Кине да ће грађани за 10 дана до Грчке ићи новим ауто-путем „пало је у воду“, јер деоница кроз Грделичку клисуру још није пуштена за саобраћај.

Тако је и овај, такозвани „Вучићев рок“, пробијен.

Придружио се низу, што званичних, што незваничних, пропалих рокова да ће ауто-пут ка Северној Македонији и Грчкој профункционисати.

Шта је разлог поновног одлагања у предузећу Коридори Србије не наводе, а не знају ни ког дана ће тачно ауто-пут бити отворен. Отприлике, опет за 10 дана.

Константно пробијање рокова и лицитирање са датумима отварања грађевински инжењер Данијел Дашић описује као неодговорно, нестручно и бахато понашање власти.

Не постоји разлог који би могао да објасни овако неозбиљно понашање власти и коришћење новца грађана. Нема логичног објашњења зашто се стално продужује рок, казао је Дашић.

Према његовом мишљењу, средином маја биће отворена нека деоница овог ауто-пута, док ће цео отворити „када им буде одговорало“.

Они и сад не знају датум, вероватно не смеју док председник не буде имао слободан термин за отварање или чекају добар термин који би се поклопио са евентуалним новим изборима, а то значи отварање тек за годину дана, рекао је Дашић.

Иначе, уговор за Коридор потписан је 2013. године са роком завршетка радова од 24 месеца.

Дашић додаје да је целокупан пројекат лоше урађен и да није било никакве контроле радова, због чега су се стално јављали проблеми на градилишту, па тако уместо да буде завршен за две године, ауто-пут се и даље гради.

Подсетимо, почетком априла ове године и министарка Михајловић је најавила пуштање трасе пре лета, а из предузећа Коридори Србије завршетак радова најавили су за крај априла.

Целокупан пројекат пратили су проблеми – од урушавања косина за које до данас нису пронађени одговорни, промене пројекта до константног пробијања рокова.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!