Прочитај ми чланак

Игор Вуковић: Хитно регулисати статус приватних фирми у ванредном стању

0

"Влада Републике Србије мора под хитно да регулише питање и статус приватних фирми, као и запослених радника у њима. Данашњи дан донео је масовне одјаве радника, као и привременог затварања фирми. Нарочито малих предузетника. Ниједном мером званичници нису показали бригу за овај сектор који практично носи нашу привреду. Није тренутак да се међусобно делимо по значају. Свакако да је заштита најстаријих изузетно важна, али њих највише штити привреда, иако се представља дугачије.

Позивамо Владу Републике Србије и председника, да колико већ данас, донесу неопхедне мере. Потребно је тачно и прецизно рећи који сектори могу да раде, и ако неки раде ограничено (као што је речено за угоститељске објекте и то прецизно рећи). Попут других држава, неопходно је ослободити фирме пореза и доприноса за време трајања ванредног стања. Уз то, сваки отпуштен радник мора да има статус технолошког вишка, како би добио адекватну накнаду са НСЗ-а.

 

Сви грађани су изузетено важни. Приватни сектор носи економију. Не смемо дозволити наставак хаоса међу предузетницима и запосленима.“

Генерални секретар Напредног клуба, Игор Вуковић