Прочитај ми чланак

Гувернерка демантује Вучића и признаје пад друштвеног производа!

0

Гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Цица Табаковић у ауторском тексту за часопис Банкер (Тхе Банкер) навела је да ће Србија ове године забележити пад друштвеног производа за 1.5%, док економски експерти предвиђају да ће пад износити целих 3%.

И поред тога, председник Србије Александар Вучић, најмане стотину пута је изјавио да ће Србија имати највећи привредни раст у Европи и тиме шокирао домаћу и међународну јавност. Да ли је овај неочекивани тренутак искрености Јоргованке Табаковић последица љутње јер је остала без премијерске функције коју је очекивала, можемо само да нагађамо.

YouTube

Шта ће на крају објавити Миладин Ковачевић, директор Републичког завода за статитистику, можемо само да нагађамо. Познато је да економски „успеси“ Александра Вучића почињу 2015. када је Ковачевић дошао на функцију. Промене начина обрачуна броја незапослених, фиктивно – папиролошко повећање БДП-а образложено погрешним рачунањем претходних година само су неки од начина како је Ковачевић помогао Вучићу.

Не само да штелује. Памтимо га и кроз изношење нетачних података о излазности, али је то радио у својству заменика председника републичке изборне комисије. Шта год да објави, грађани знају да живе све лошије и лошије, да је посла све мање и да су стотинама хиљада људи угрожена радна места.

У сваком случају, биће занимљив обрачун у троуглу Вучић – Табаковић – Ковачевић.

Нека победи најбољи!