Прочитај ми чланак

Грци остали дужни милионе за радове на Коридору 10: Сада траже да им отпишу део

0

Београд -- Подизвођачи грчке компаније "Актор" остали су "кратких рукава" после завршетка изградње Коридора 10.

Ова компанија која је добила посао за изградњу чак четири деонице на Источном краку Коридора 10, остала је подизвођачима дужна десетине милиона евра, наводе „Вечерње новости“.

Foto: Ilustracija, Depositphotos, rasica

Власник једног од предузећа каже да им грчка фирма за робу и услуге није платила око 60 милиона динара, због чега су током ове године подигли три тужбе пред Привредним судом у Београду.

Како наводе „Новости“, грчка компанија је још већи цех направила фирмама које су је снабдевале каменом и осталим материјалима, уграђеним у ауто-пут.

„Стално смо се с њима натезали, а пре неколико месеци смо прекинули сарадњу. Каснили су, па би у неком тренутку платили део дуга. Понашају се бахато и уцењују. Траже да им отпишемо од 20 до 30 одсто дуга, да бисмо добили остатак“, каже власник оштећене фирме.

Лист пише да званични податак о томе колико „Актор“ укупно дугује немају ни Коридори Србије. У Коридорима још кажу да они никоме ништа не дугују и да нису овлашћени да посредују у споровима између извођача радова. подизвођача и добављача. У компанији „Актор“ нису желели да одговоре на питања „Новости“ у вези са дуговањима према српским привредницима.

У „Коридорима Србије“ кажу да ће „Актор“ бити присутан на Коридору 10 до окончања процедуре техничког пријема и добијања сертификата о преузимању радова.

„Његово ангажовање се односи на завршетак радова по примедбама стручног надзора и Комисије за технички пријем изведених радова“, објашњавају у „Коридорима“.

Извођач је ангажован на завршним радовима регулација река, уређења локалних путева, као и на завршним мерама уређења и санације косина великих димензија, а све изван трасе ауто-пута и без утицаја на безбедност јавног саобраћаја.