Прочитај ми чланак

Грађани ће „Око соколово“ платити ЧЕТИРИ ПУТА СКУПЉЕ

0

Грађани Ниша ће за "Око соколово" дати 50 милиона динара, и то београдском предузећу "Паркинг сервис" и новосадском "Прокомсофт" иако је на тендеру постојала и понуда четири пута јефтинија за исту услугу. Раније је, пишу Јужне вести, то друго предузеће, које се пријавило оспоравало конкурсну документацију и указивало да се критеријуми потпуно поклапају са карактеристикама система "Око соколово", који користи београдски "Паркинг сервис".

– На штетност тендера указивали смо од почетка. У питању је коруптивна радња и видљиво намештање тендера. Намештеница Сотировски је и овога пута, као и свих претходних, показала да ради искључиво по налогу своје странке, односно СНС, а на штету грађана Ниша. Укупно 40 милиона динара више плаћамо оно што смо могли по нижој цени – коментарише након три месеца завршен тендер и донету одлуку нишког ЈКП „Паркинг сервиса“, председница ГрО ССП Ниш Јелена Милошевић.

Она додаје да се нигде у свету не одбија јефтинија понуда, која притом задовољава потребе, изузев у Вучићевој Србији.

– Ја гарантујем и обећавам намештеници да ће да одговара за сваки улудо потрошен динар из градског буџета. Уместо да се тих 40 милиона преусмери на ублажавање проблема са паркирањем, енормно се плаћа будуће кажњавање за непрописно паркирање – додаје Милошевић.

Подсећа да Град Ниш, као трећи по величини град у Србији, има само око 3.000 паркинг места и ниједну подземну гаражу. У њему је 230.000 пунолетних грађана, без студената и свих осталих који немају пребивалиште у Нишу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!