Прочитај ми чланак

Гориво би могло и до 250 динара по литру, држава мораторијумом само пуни буџет

0

Гориво у Србији ће наставити да поскупљује и његова цена могла би досећи 250 динара по литру, став је стручњака. Ипак, државе неће одустати од тога да сама кроз мораторијум диктира цене – јер од тога има финансијске користи.

Након што је Влада Србије продужила Уредбу о ограничењу цена нафтних деривата Евро дизел и Евро премијум БМБ 95, возаче је на пумпама дочекао нови шок и цена горива од 206,2 динара по литру.

Тако ће сваког петка у 15 часова на сајту Министарства трговине бити објављена новоформирана цена горива за наредну недељу. Захваљујући овом продужењу, гориво је поскупело за 10 динара, а његова цена у Србији тренутно се налази на историјском нивоу.

Са стручњацима у овој области разговарали смо о томе докле ће цене горива расти, као и до ког нивоа ће оне доћи. Иако је цене нафтних деривата одувек било врло незахвално и готово немогуће прогнозирати, једно је сигурно – поскупљењима овде није крај. То је став Милана Ракића, председника Удружења власника приватних бензинских пумпи, који сматра да ће гориво коштати и до 250 динара по литру.

„Наравно да, докле год је на снази ова Уредба, можемо очекивати поскупљења, па није немогуће да литар горива ускоро кошта 245 динара“, каже он, додајући да, докле год не постоји јасна рачуница како се врши обрачун велепродајне цене, не можемо да очекујемо промене на боље у овом сектору.

Како наш саговорник објашњава, велепродајна цена се рачуна на основу просечне велепродајне цене на Маркетплацу у Ђенови, на коју Влада додаје 43 долара за трошкове транспорта.

Манипулисање ценама

„То је чисто манипулисање ценом и доказ да Влада ради како год хоће, те не може бити тачно да се овом Уредбом штите интереси потрошача“, каже саговорник и додаје да смањење акцизе са 20 на 15 одсто, које је гарантовано продужењем Уредбе, није остварено, што је, како наводи, лако доказиво уз помоћ рачуна који пристижу власницима приватних бензинских пумпи.

Иако уз смех наводи да оваквим темпом можемо доћи и до цене од 1.000 динара по литру горива, наглашава да ова ситуација није за шалу, јер Влада користи Уредбу да би „пљачкала сопствени народ“, те да ова цена горива објективно није сразмерна цени сирове нафте на светском тржишту, која тренутно износи 106 долара по барелу, који је нешто више од 158 литара.

„Цена је непотребно висока за потрошаче, али је ова ситуација неповољна и за продавце, којима је маржа тренутно 7 динара по литру. Влада чак није хтела да допусти да маржа буде 7,2 динара, тако да сад од акциза узимају 95 динара по литру“, наглашава Ракић.

Акцизе наше насушне

Он објашњава да, докле год траје Уредба, нико не може прецизно да одреди цене које ће бити актуелне наредне недеље, али да је јасно да ће цене наставити да расту. У разговору за Нову он истиче да ће се раст цена дешавати првенствено јер се на овај начин „пуни државна каса“.

Стручњак за енергетику Милош Здравковић високе цене објашњава кроз два најважнија фактора: то што је нафта берзанска роба, као и акцизну политику Србије.

Како објашњава Србија има најоштрију акцизну политику у региону, што утиче на то да, иако наша држава производи одређену количину нафте, цене и даље буду више у односу на Македонију, која апсолутно сваки литар горива увезе.

„Возачи су с правом љути и незадовољни, акцизе у Србији једноставно су високе, а докле ће цене бити овакве – зависи од много фактора. Сви знамо да држава од акциза, не само на гориво, већ и на цигарете и алкохол, пуни државну касу“, каже Здравковић.

Ипак, Ракић каже да возачима у Србији није важно колико гориво кошта, важно је да га има, али и да се многи одлучују да своје резервоаре напуне у суседној Босни и Херцеговини, где литар горива кошта 180 динара у противвредности. Оно што Ракић види као проблем је и то што ће, због вештачког одржавања цена на високом нивоу, поскупети све што директно зависи од транспорта, попут житарица или уљарица.

„Једном ће се тржиште срушити, цене ће подивљати, па ћемо да видимо како ће се грађани сналазити тада“, каже Ракић.

Кључни проблем, према Ракићeвим речима, је девалвација динара у односу на долар. Наиме, у претходних месец дана, вредност долара у односу на динар је порасла. Стога, један долар сада вреди 111,53 динара.

„Ово је проблематично због тога што, када је у питању нафта, све се рачуна у доларима“, наглашава Ракић.