Прочитај ми чланак

Фискални савет: Пензије морају да се мењају

0

pio_fondПензиона реформа је велики недостатак Владиног програма за стабилизацију буџета и реформу јавног сектора и што се та реформа буде дуже одлагала, касније ће бити болнија, изјавио је Никола Алтипамарков, члан Фискалног савета, после састанка савета с министром финансија и привреде Млађаном Динкићем.

„Пензиона реформа је велики недостатак програма и то смо рекли министру. Његов аргумент је био да је овај програм максимум који је могао да се постигне у оквиру владајуће коалиције а да Савет своје замерке изнесе Скупштини Србије“, рекао је Алтипамарков за „Данас“.

Као добре предложене мере, он оцењује реструктурирање јавног сектора и завршетак приватизације, те измене Закона о раду и реформу грађевинских дозвола.

„Резерву имамо по питању њихове имплементације, јер се, рецимо, синдикати већ сада буне против измена Закона о раду“, каже Алтипамарков.

У Фискалном савету најављују коначну оцену о Владином програму за следећу недељу, до када ће урадити његову комплетну анализу.

На питање да ли је на састанку с министром било речи о ранијем неслагању Динкића и Фискалног савета око висине буџетског дефицита и могућности његовог смањивања, Алтипамарков је одговорио да је сам „ребаланс буџета доказ да се дефицит отргао контроли“.