Прочитај ми чланак

Фирма блиска Андреју Вучићу добила уговор на 15 милиона

0

Фирма Инвиктус Медиа д.о.о која се доводила у везу са братом председника Србије Андрејем Вучићем, потписала је уговор са ЈКП Градска чистоћа о спровођењу промоедукативне кампање о рециклажној делатности - у вредности од 15 милиона динара. Ово је само наставак сарадње, јер је иста фирма за исту делатност прошле године добила 10 милиона динара.

Како показује Одлука о додели уговора, “услуга спровођења промоедукативне кампање о рециклажној делатности према идејном решењу визуелног идентитеа рециклажне делатности додељује се понуђачу Инвиктус медиа д.о.о Београд”. Набавка је предвиђена Планом јавних набавки за 2020. годину, а њена вредност износи 15 милиона динара.

Foto: Privatna arhiva

Интересантно је да је иста фирма за “идејно решење и промотивно унапређење рециклажних активности у Београду, прошле године у јуну месецу добила 10 милиона динара.

Foto: Privatna arhiva

Веза са Андрејом Вучићем

Иста фирма задужена је и за одржавање веб сајта Скупштине града Београда, а реч је заправо о компанији која је својевремено у оквиру истраживања БИРН-а доведена у везу са Андрејем Вучићем, братом председника Србије.

Све је кренуло од фотографије до које је дошао БИРН, а на којој је забележен сусрет брата српског председника и контроверзног косовског бизнисмена Звонка Веселиновића у просторијама маркетиншке агенције током предизборне кампање 2014. године.

Како је БИРН писао, Андреј Вучић и Звонко Веселиновић сарађивали су током предизборне кампање Српске напредне странке 2014. године, што може да се закључи са фотографије коју БИРН објављује, а која је настала у рекламној агенцији коју је СНС ангажовала током кампање за изборе у марту те године.

Реч је управо о маркетиншкој агенцији Инвицтус медиа д.о.о са којом је СНС сарађивала током предизборне кампање.

Прикривена сарадња

Како је БИРН открио, та сарадња била је у супротности са Законом о финансирању политичких активности, што се може видети у налазима објављеним на сајту Агенције за борбу против корупције.

Ту се, између осталог, наводи да СНС у свом извештају о приходима и трошковима изборне кампање достављеном Агенцији није пријавила да је тој рекламној агенцији плаћено 7.344.725,00 динара, што је потврђено писаним одговором Инвицтус Медиа Агенцији.

Редакција портала Нова.рс послала је ЈКП Градска чистоћа захтев да образложе шта ова сарадња тачно подразумева, али до објављивања овог текста одговоре нисмо добили.