Прочитај ми чланак

ФИЈАТ ПОТВРДИО: Нови теренац са седам седишта производиће се у Србији

0

Глобални шеф бренда Фијат Оливиер Франсоа потврдио је да компанија планира да теренац на бази "фијата типо" производи у Крагујевцу.

„Франсоа је потврдио рад на породичном кросоверу средње величине. Овај модел ће се вероватно производити у српској фабрици, заједно са обновљеним Фиат 500Л са новим благим хибридним мотором и потврђеним бензинским моторима Фирефли“, наводе италијански медији.

Поред тога, како додају, планови компаније „Фијат-Крајслер аутомобили“ (ФЦА) су и улазак у производњу електричних аутомобила коју је бивши директор Серђо Маркионе одбацивао, а сада је кључ за оживљавање торинске марке.

Kомпанија, која има фабрику у Крагујевцу, могла би да оживи бренд „Фијат“ у Европи серијом нових модела.

Како су навели, у питању су електрични „фијат 500“, продужена верзија малог модела „ђардињера“, нова „панда“, али и „фијат типо СУВ“. Последњи модел комплетирао би гаму са именом „типо“ која се производи у турској фабрици „Тофаш“, а обухвата три модела, хеџбек, лимузину и караван. Турска држава уложиће 225 милиона евра у редизајн тог модела, који је достигао више од 100.000 продатих примерака само у Европи, а продаје се и као „фијат егеа“ у Турској (где је продаја већа од 34.000 возила годишње) и „доџ неон“ у Мексику. Будући да се у тој фабрици у граду Бурси поред „типа“ производе и други модели („добло“, „кубо“, „фијорино“, али и братски модели „пежо бипер“ и „ситроен немо“), у ФЦА планирају да производе „типо СУВ“ у Крагујевцу, где годишња продукција „фијата 500Л“ не попуњава капацитете фабрике.

Производња новог модела у Крагујевцу могла би да почне већ 2020. или 2021. године.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!