Прочитај ми чланак

ЕВО КОЛИКО ВАС У ПРОСЕКУ кошта дан на мору у Грчкој

0

Уколико сте се и ове године одлучили да лето проведете у некој од најпопуларнијих дестинација на грчком приморју, десет дана проведених на мору могу коштати и више од самог аранжмана.

Просечна цена комплетног аранжмана, пише Каматица, у јеку сезоне кошта око 300 евра по особи, док је у зависности од дестинације за „ситан трошак“ потребно издвојити још додатних 35 евра по дану, пише економски портал „Каматица“.

За сунцобран и лежаљке, на већини плажа нећете морати да дате додатан новац уколико наручите пиће, али за то треба издвојити око пет евра, док на нешто ексклузивнијим плажама, овај угођај може коштати више него преноћиште у једном просечном апартману, па тако на појединим острвима треба дати око 15 евра, не рачунајући пиће.

Уколико своје летовање желите да употпуните неким додатним садржајем попут одласка на грчко вече, крстарење или одлазак у неки ноћни клуб за ово можете потрошити и више од 60 евра.

За вечеру у једном ресторану просечан пар плати око 40 евра, док је за гирос потребно издвојити и до 7 евра.

Када се саберу сви десетодневни „ситни“ трошкови на плажи, рачунајући и оброке у једним од приморских ресторана, они могу да износе и више од самог, комплетног туристичког аранжмана, закључује портал Каматица.