Прочитај ми чланак

ЕКСПЕРТ ОТКРИВА: Вучић је увео пљачкашку таксу на бројило! (ВИДЕО)

0

Гост најновијег „Политикона“ аутора и водитеља Данила Тврдишића био је Јован Мандић, човек који је широј јавности остао упамћен по чувеној герилској акцији почетком деведесетих када је угасио светла у Београду да би „сто хиљада свећа на протесту могле лепо да се виде“ после чега је био ухапшен и брутално мучен од стране тадашње службе државне безбедности.

Мандић је, међутим, обављао најодговорније функције у ЕПС-у и један је од најпозванијих људи  који је са егзактним чињеницама отворено говорио о начинима злоупотребе у ЕПС-у претходне демократске и садашње СНС власти. Мандић је у емисији указао како се нпр. рачуни за струју повећавају без формалног повећавања цене киловат часова као и како се преко ЕПС-а и партијских послушника врши еутаназија овог великог државног система и врши његова припрема за продају буд-зашто као и како се финансира страначко паразитски систем у Србији од петог октобра до данас.  

Вучић је увео пљачкашку таксу на бројило!

Говорећи о у народу омраженој такси на бројило Јован Мандић открива, од наше јавности прећутане чињенице:“Такса на бројило је уведена 1993 године на предлог радикала. Господин Вучић је предложио у Скупштини, а замислите ЈУЛ и СПС прихватили. Он је изашао (за говорницу) и рекао у име радикала да предлаже да Скупштина изгласа таксу за бројило. Такса на бројило је изгласана и онда је је та сума која се скупљала сваког месеца преко наших бројила и ишла на Вучићев предлог СПС-у била око 114 милиона на месечном нивоу! За ту количину енергије која је грађанину узета кроз таксу на бројило он је могао да пере веш, да се купа, да слуша радио, да пегла…Онда су демократе укинули таксу 2001 године да би је 2005 вратили и то после повећања струје од 500%! То је било удварање Европи да нас прими што пре у њихове редове. Жути су да би се додворили дали US Steel-u енергију по врло повољној цени. То су они момци из милосрдног анђела који су сад слетели и ушли у фирме. Кад су они спалили тенкове и оружје онда су објавили, ђубрад једна америчка,да су направили профит од 51 милион. Ја сам израчунао да је то тачно разлика у количини енергије, јер је огромна количина енергије код њих била ангажована. Ко је потписао да треба по тој цени спалити то оружје? Демократе. Ови који су после њих дошли само су наставили њихов посао“

Горан Весић док је био у демократама стопирао најављено рушење „Пинка“ –„Нећемо да га рушимо, јер они су објавили да смо ми победили“.

Говорећи о плановима у Демократској странци да испуне предизборна обећања и да сруше зграду Пинка Мандић открива:“ Пинк је легло зла,  телевизија која је успостављена да погани народ, да деформише ментални склоп младих људи. И онда, након петог октобра ја сам питао нашег архитетку Љубу Анђелковића, питао сам га: „Љубо кад рушимо „Пинк““, пошто сам био врло заинтересован за то. А онда ми Љуба каже:“Питај Весића (Горана). Ја онда питам Весића:Кад рушимо „Пинк“,а Весић ми каже:“Нећемо да га рушимо, јер они су објавили да смо ми победили“. Замислите ту реченицу. И наравно шта се после десило видело се, како се ко расподељивао“.

Указујући на многобројне примере у ЕПС-у како нестручни, али страначки подобни људи долазе на најодговорније позиције при том не само арчећи народну имовину, већ излажући грађане могућностима хаварије и опасности по животе и имовину великих размера Мандић указује:

“Ви имате ситуацију да вам атест о укључењу неког великог извора као што је нпр. тај Београд на води, он неће бити испитан од стране ЕДБ. То је таква спрадачина са разумом. И сад кад неки инжењер као ја чита то, он се смеје. Замислите ви тај ниво неодговорности људи из ЕПС-а да они пусте један тако велики извор у систем а нису га они испитали. То је највиши ниво злоупотребе. Ми смо раније морали, тј.одсек за испитивање је симулирао кратке спојеве, преоптерећења и онда тај објекат добије атест од наших момака да може у употребу. Онда завод за вештачење пошаље своје људе, па они онда допунски провере неке своје елементе(одстојање металних делова од напона и још нека додатна испитивања) и онда тај објекат слободно може да иде под напон. Ништа од тога сада нема. Сада  је само питање тренутка, Божја је воља, када ће то да пукне, да експлодира.“

Мандић – иницијатор идеје о мини хидроелектранама у Србији коју су други злоупотребили

Мандић, иако то данас није ни мало популарно рећи, није крио да је он иницијатор идеје о мини хидроцентралама у Србији, али је како каже та идеја у Србији потпуно злоупотребљена:“Овде дођу битанге па заузму педесет, шездесет локација. Власт, да постоји, сваку електрану која не пусти једну трећину воде кроз корито треба да затвори електрану. Ко ће сада једној битанги и олошу на реци Јошаници да дође и да каже затвори то. То је толико данас искомпромитовано као идеја, да ја први сада потписујем забраните мини хидроелектране, посебно у националним парковима.

Зашто се расформирао анкетни одбор о злоупотребама у ЕПС-у на чијем је челу био Александар Вучић?

Указујући на период када је га је Александар Вучић, док је био председник анкетног одбора народне Скупштине Републике Србије за истраживање злоупотреба у ЕПС-у, звао на слушање о  стању у ЕПС-у Мандић открива:“ Ја сам Вучићу рекао да ћу ја доћи са озбиљним доказима о злоупотребама против Хамовића и Лазаревића после чега они морају бити ухапшени јер имам доказе да је 83 милиона проневерено. То није била само моја анализа, то је анализа свих наших инжењера, али пошто сам ја био експониран у опозицији после чувеног гашења светла у Београду, ја сам био адреса за презентовање ових података. После тога ми је Горан Весић саопштио да сам смењен, одбор на чијем челу је био Вучић је расформиран, а Хамовић и Лазаревић су ослобођени оптужби. На моје место одсека за енергетику после моје смене је дошао чувени Шећерко (Миодраг Костић) који је касније наследио диловање енергије.“

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!