Прочитај ми чланак

Ефектива: Банка грешком људима скидала паре с рачуна

0

Организацији потрошача "Ефектива" јуче су се јавили корисници банке "Интеза" који тврде да им је систематском грешком синоћ скинут новац са рачуна. Тим поводом, причали смо са Дејаном Гавриловићем, председником поменуте организације, који за Нова.рс каже да је овај потез поменуте банке за - тужбу.

Судећи према коментарима корисника банке “Интеза”, многи од њих су завршили у минусу који им није дозвољен, а неки су остали без “задњег динара”. У коментарима се такође наводи да је новац враћен, а да се банка правдала “систематском грешком”.

“Имали смо велики број пријава грађана да им је банка “Интеза” скинула новац са рачуна након што су извршили неко плаћање. Углавном је пријављен исти износ у висини од 5.000 динара. Та цифра највише фигурира”, прича Гавриловић.

Он истиче да се банка правдала систематском грешком, а у коментарима корисници који су се жалили наводе да је новац враћен наредног дана, односно – данас.

“Не ради се о томе да ли је новац враћен или не. Ради се о томе да су тих 5.000 динара или колико год да је скинуто некима биле последње паре. Шта да се десило да је неко кренуо на пут и да је од тог новца који су они скинули требало да сипа гориво негде успут а да није имао како? То је већ проблем. Шта да је некоме требао тај новац хитно за лекара или лекове? То је наношење штете, а то је за тужбу”, каже он.

На питање, “шта људи могу да ураде ако им новац не буде враћен?”, Дејан Гавриловић каже да у том случају, како је већ навео – могу да туже банку.

“У случају да штета остане, могу да туже банку. Али, поново наводим да није проблем у томе, већ у, како сам горе рекао, моменту у којем су некоме то последње паре или паре које су му неопходне у тренутку када су их они скинули”, истиче председник удружења “Ефектива”.

Корисници који су оштећени такође наводе да банка “Интеза” на својим официјелним каналима, сајту, страницама на друштвеним мрежама, није објавила никакво саопштење о овој “крађи”.

“Број људи којима су то урадили је велики. Не ради се о неколико људи, већ о десетинама. Можда су хтели да присвоје тај новац, па да преко викенда ‘обрну’ неки посао… Нико не зна о чему је заиста реч. Можда јесте грешка, а можда и не. Они то свакако неће рећи”, каже Дејан Гавриловић и истиче да на поменуту банку има много жалби.

“Дигли су цене, потом, многи се жале да се понашају веома непрофесионално”, каже он.