Прочитај ми чланак

Др ДРАГАН ПЕТРОВИЋ Ово су имена Вучићевих сарадника који уништавају Србију ДОКАЗИ

0

У другој емисији Двадесет пет минута где доктор економских наука Драган Петровић представља одређене теме политиколошке и друштвене тематике, тема је била појам левице и деснице у данашњој Србији и велика пљачка Србије од стране неолибералних елита у Србији који су обичне марионете ММФ и великих страних банака.

Заправо ти појмови су озбиљно доведени у питање, јер примена неолибералне економије и антисоцијалног законодавства од владајућих странака, попут СПС или Вулиновог покрета се свакако не може подвести под левицу, јер су уперени против есенцијалних интереса ширих слојева становништва.

„Ми у Србији имамо такозване економисте који на кључним позицијама контролишу нашу економију за рад интереса страних глобалних финансијскух елита: Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, који уопште није економиста нити има регуларни факултет; Ана Брнабић је неолиберал и марионета ММФ; Јоргованка Табаковић је доктор економских наука докторирајући за време изборне кампање на истом приватном факултету на коме је Тома Николић одбранио мастер; и итд”, подвукао је др Петровић.

Слично полиитка Вучића по питању КиМ или Црне Горе се не може подвести под националну политику класичне деснице. У том правцу, је илузорно патриотску опозицију у Србији етикетирати десницом, или чак „крајњом десницом“ јер се залаже за алтерантиву неомонтаризму, а то је неокејнзијанизам, са социјалним лицем, а то је управо у интересу широкиих слојева становништва. Отуда треба избегавати овакве стеоретипе, које лансира режим кроз медије.

 

Петровић је указао потребу сарадње у опозицији по низу питања, јер управо класична десница или левица, центар губе смисао данас, када је земља суочена са губитком суверенитета, медији блокирани, а међусобна сарадња преко потребна, јер су управо додирне тачке борба за есенцијалне демократске вредности, што повезује, макар по том и низу других питања, и патриотску опозицију и ону грађанског типа.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!