Прочитај ми чланак

Данас почиње исплата 100 евра за све који су се пријавили

0

Београд -- Од данас почиње исплата новчане помоћи у износу од 100 евра у динарској противвредности за све грађане који су се пријавили телефоном или преко сајта.

Дневно ће се уплаћивати новац на рачуне око пола милиона грађана, а том динамиком очекује се да ће до 1. – 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ.

Влада Србије усвојила је 24. априла уредбу о исплати 100 евра свим пунолетним држављанима наше земље са пребивалиштем у Србији и важећом личном картом.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је данас почела исплата по 100 евра грађанима који су се за ову врсту новчане помоћи јавили телефоном или на портал Управе трезора и да ће их сваки дан добити по пола милиона грађана.

„Пријављивање је до 5. јуна, они који се и тада пријаве добиће новац до 7. јуна“, рекао је Мали за ТВ Хепи.

Он је навео да се до јуче у 8.00 јавило четири милиона грађана да добије по 100 евра, што је како је додао „огромна већина, тако да само мали број то није учинио“.

Према његовим речима, већ је исплаћено око два милиона грађана, јер су новац добили пензионери и они који примају новчану социјалну помоћ.

Како је рекао, то је „економски оријентисана подршка“ јер ће грађани потрошити добијених 100 евра „који ће ући у економске токове“.

Он је, коментаришући велико јављање за ту новчану помоћ, рекао да је „потребно разумети Србију“, за разлику од „тајкуна који кажу да им не треба 100 евра“.

Говорећи о помоћи фирмама којима се исплаћују по три минималне зараде за запослене, он је рекао да држава „није хтела да дозволи масовна отпуштања и то се и није десило“.

„Наше мере су погодиле циљ“, рекао је Мали наводећи да за помоћ има новца у буџету.