Прочитај ми чланак

Дачија најавила Спринг: Први електрични модел за народ

0

Група Ренаулт најавила је велику онлине премијеру “еWаys”, током које ће открити новости у вези електрификације своје гаме. Међу најављеним моделима је нови електрични кросовер са знаком Реноа, али и Дачија Спринг – први електрични модел румунског произвођача, који ће бити један од најповољнијих на тржишту.

Дачијин модел Спринг први пут је представљен у марту ове године у виду концепта, а како најављује Ренаулт, нови румунски електрични кросовер почеће са продајом у првој половини 2021. године.

Foto: Dacia

За сада је познато да ће домет прве Дачије на струју бити већи од 200 км, док светски аутомобилски медији преносе најаве Реноа да ће Спринг бити један од најповољнијих електричних модела у Европи. Према проценама, цена за мали електрични кросовер кретаће се између 15.000 и 20.000 евра.

Koncept Spring, Foto: Dacia

Осим новости из Дачије, током “еWаyс” премијере Ренаулт ће представити понуду електричних и хибридних модела, а најављен је и први електрични кросовер са нове ЦМФ-ЕВ платформе.

Такође, биће и више детаља о недавно представљеном “renault megane conquest” – првом купе-СУВ моделу француског бренда, а који користи E-tech хибридни погон.

Више детаља очекујемо у периоду од 15-26.октобра.