Да ли је на помолу светска криза на тржишту аутомобила?

0

У првој половини ове године у свету је продато 7,1 одсто мање аутомобила него у истом периоду прошле године, а у Европи је тај проценат износио 3,1 одсто.

Према подацима организација VDA и ACEA, готово сва значајна тржишта су у паду, а раст је забележен једино у Бразилу.

Како преноси портал 24сата, У Европи је ове године продато 3,1 одсто мање аутомобила, али најгоре је у Кини у којој је ове године продато чак 14% мање аутомобила.

Конкретно, у Кини је продато чак 1,6 милона мање аутомобила, што би могло изазвати велике проблеме за готово све произвођаче који су много инвестирали у Кину последњих година очекујући незаустављив наставак раста продаје.

Још једна лоша вест је велики пад у Индији (10,3%), јер управо је Индија поред Кине окосница раста светске аутомобилске индустрије.

Смањена је и потражња за аутомобилима и у САД, Русији, Јапану и другим земљама. У Европи су забележени осетни падови на тржишту, а највише у Скандинавији. Велики раст бележе једино Литванија и Румунија.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!