Прочитај ми чланак

„Честитка“ за Нову годину: Поскупело паркирање у Београду

0

Од сутра ће цене паркирања на подручју зонског система у Београду бити веће за четири до пет динара по сату, а примењиваће се од среде, 4. јануара, јер се током новогодишњих празника неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града, саопштено је данас из „Паркинг сервиса“.

Из овог предузећа наводе да ће сат паркирања у црвеној зони уместо 56 динара коштати 60 динара, у жутој зони 53 динара, уместо досадашњих 48 динара, у зеленој зони 45 динара, а до сада је коштао 41 динар.

Цена сата паркирања у плавој зони је по новом ценовнику 35 динара, до сада је била 31, а вишесатна карта ће уместо 150 коштати 200 динара, док ће за станаре зонског подручја месечна повлашћена паркинг карта коштати 500 динара, а за правна лица са седиштем у зонама убудуће ће коштати за пет до шест одсто више него до сада.

Паркирање на СМС паркиралиштима „Видин капија“ и „Сава променада“ није поскупело, па сат времена кошта 50, односно 70 динара, као ни цена за получасовно паркирање у љубичастој зони, која остаје 100 динара.

Није повећана ни цена дневне паркинг карте у зонском подручју, која износи 1.870 динара, као ни ван зонског подручја, чија цена и даље остаје 720 динара.

Рок важења попуста за дневну паркинг карту за паркирање у зонама продужен је са осам на 20 дана, а у овом року корисници могу остварити попуст од 50 одсто.