Прочитај ми чланак

„Чекајте, комшика, ово млеко сам у четвртак плаћао 49 динара!“: Колико смо пукли

0

Није прошло ни три дана откако је Влада Србије "одмрзла" цене млека, а у трговинама нас је сачекало непријатно изненађење.

„Комшика, шта је ово, што нема никог у радњи?“, питам жену за касом с којом ту и тамо прозборим понеку годинама уназад, у омиљеној продавници у којој пазарим уобичајене дневне ствари: хлеб, млеко, јогурт…

„Комшија, оди до фрижидера и погледај цене, кашће ти се само“.

Одем до фрижидера, имам шта да видим: кисело млеко од 400 грама, Имлеково или неко друго, купујем га стално, од петка до понедељка скочило је фрапантно много. Враћам се до касе.

„Чекајте, комшика, ово млеко сам у четвртак плаћао 49 динара, сад је 80?!?“.

„А оно друго, комшија, било 52, сад је 85 динара“.

Испричам ову сцену на послу, не верују ми колеге. Не будем лењ, јутрос у 8 одем поново у омиљени дућан и усликам цене. Још једна тура разговора с продавачицом.

„Комшика, шта ово би?“.

„Све полудело, комшија. Откако су им омогућили да одмрзну цене, полудели су“, каже ми опет жена у продавници која други дан заредом зврји празна, а обично се сачека у реду да би се платило“.

Не будем лењ, одем до друге продавнице, одмах поред. И тамо су цене астрономске. Није било потребе да причам с још једном продавачицом. Све је јасно.

Србијо, тигре. Економски.