Прочитај ми чланак

Брнабић: Влада усвојила трећи пакет помоћи у вредности 249 милијарди динара

0

Влада Србија је данас усвојила нови, трећи пакет помоћи привреди и грађанима, вредности 249,4 милијарде динара, да би ублажила негативне ефекте пандемије корона вируса, рекла је премијерка Ана Брнабић.

Она је, представљајући нове мере помоћи, рекла су претходна два пакета помоћи била успешна, правовремена, добро смишљена, а да је привреда показала „жилавост“ и да су страни инвеститори наставили да инвеститирају и запошљавају раднике.

Foto: Printscreen/Tv Pink

Заједно са претходна два пакета укупна помоћ државе привреди и грађанима биће 953 милијарде динара, односно осам милијарди евра.

Захваљући предузетим мерама, по речима премијерке, Србија је остварила “ феноменалне резултате“ у области економије.

„Као што је Србија за многе земље модел у успешној борби против корона вируса, тако ће се и у наредним месецима говорити о нашим економским успесима, када буду објављени званични подаци“, рекла је Брнабић.

Навела је да су у Србији, у време пандемијске кризе којује оценила као највећу у последњих 100 година, повећане плате у јавном сектору и пензије, да је порасла запосленост, да је инфлација ниска и стабилна, а јавни дуг под котнролом и мањи од 60 одсто бруто домаћег производа (БДП).