Прочитај ми чланак

БРАНКО ДРАГАШ: Просјачање – Да ли Србија може да постане Норвешка?

0

prosenje

У свом економску програму сам прдложио начин на који држава Србија може да искорени просјачење. Сматрам да на овом нивоу цивилизацијског развоја не сме се дозволити да у држави постоје просјаци, бескућници, који немају крова над главом и који немају шта да једу. Просјачење је понижавање људи. Понижавају се они који просе, сраме се они који им дају.

Посебан проблем је што постоји мафија која организује просјачење и која је од тога направила себи уносан посао. Људи живе као савремени робови. Многи пристају да се телесно повреде како би могли да просјаче и тако преживљавају на улици.

Једини начин да се искорени просјачење је да дође до брзог привредног развоја Србије и да Србија постане богата држава, која ће донети закон о забрани просјачења.

Србија може да обезбеди сваком бескучнику 15 м2 намештеног стамбеног простора. Можемо да обезбедимо дневну порцију млека, јогурта, хлеба и куваног јела. Имамо довољно потенцијала да збринемо све наше бескућнике и просјаке.

Србија има природне потенцијале да искорени сиромаштво у друштву.
Потребна нам је само добра организација државе.
Садашњи политички олош је неспособан да воде државу.

Норвешка је богата држава. Има финансијске фондове који њеним грађанима обезбеђује сигурну будућност. Према мојим сазнањима, Норвешка има довољно инвестираног и уштеђеног новца да њени грађани могу 150 година да не раде ништа и да примају садашње плате. Тако се води држава.

Напомињем , за све фолиранте неолиберале, који заговарају распродају државне имовине, да је власник Теленора преко 53% држава Норвешка и да профити из овога посла пуне буџет Норвешке. Срби телефонирају, троше паре и пуне буџет Норвешке. Тако раде организоване дрфжаве. Неорганизоване државе и народи служе организованим државама да буду богате.

Е, та и таква Норвешка доноси закон о забрани просјачења у читавој држави.
Моје идеје су добре, али се нажалост, још не спроводе.
Шта да радимо?
Потребно је само да Србија постане Норвешка.

Да ли Србија може да постане Норвешка?
Може.
Она елита, која направи од Србије богату Норвешку, треба да влада.
То не може да уради садашњи политички олош.
Треба нам нова елита.
Државотворна.