Прочитај ми чланак

Борко: Уговор са Rauchom – финансирање странаца, пропаганде и осиромашивања Србије

0

Уговором који је недавно закључила са фабриком Rauch, Влада Србије наставила је своју политику енормног субвенционисања странаца и подстицања раста сиромаштва у Србији, рекао је Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе и правде.

Како је навео Стефановић, овај уговор предвиђа исплату 2,2 милиона евра финансијске подршке уз обавезу Рауцх-а да запосли само 30 радника који ће примати плату 20% већу од минималца.

Фото: savez-za-srbiju.rs

“Једнако скандалозно је то што је уговором предвиђено и да Rauch сними пропагандни филм о реализацији инвестиције који држава може без накнаде да користи за стратешки маркетинг, из чега се јасно види да се не финансирају радници већ државна пропаганда”, истакао је Стефановић.

Он је упитао и које су границе лудила у субвенционисању страних инвеститора, када за једног новозапосленог у фабрици Rauch у Коцељеви држава даје 73.000 евра.

“Овим је настављена пракса расипања новца странцима за отварање јефтиних радних места, без трансфера нових знања и технологија, чиме се само подстиче раст сиромаштва у Србији”, закључио је Стефановић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!