Прочитај ми чланак

„Београђанку“ купила фирма стара ДВЕ НЕДЕЉЕ!

0

Палата "Београд" продата је за почетну цену од 16,5 милиона евра, и то фирми МПП Неw пројецт д.о.о, која је основана 26. августа 2020!

На јавни позив за продају пристигла је једна понуда, па надметања није ни било. Нови власник је фирма МПП Неw пројецт д.о.о. настала тек пре две недеље, а као ћерка компаније „Марера Пропертиес“, која се бави издавањем властитих и изнајмљених некретнина и управљањем њима, а вест о куповини објавили су на свом сајту.

Firma osnovana pre dve nedelje Foto: Printscreen

– Апсолутно смо свесни чињенице да је Београђанка једно од обележја нашег главног града. Уз максималну одговорност, али и ентузијазам ући ћемо у пројекат реконструкције. Заиста имамо богато искуство на овом пољу, укључујући обнову култних архитектонских здања. Најбољи пример који је јавности познат јесте реконструкција некадашње хале Беко, данас Калемегдан Бизнис Центра, урађена уз сарадњу са Републичким заводом за заштиту споменика. Наши планови су да Београђанки вратимо статус најмодерније грађевине – изјавила је Милана Срећков, директорка компаније „Марера Пропертиес“.

„Београђанка“ је подигнута 1974. године за време мандата градоначелника Бранка Пешића, а по пројекту његовог имењака и презимењака, архитекте Бранка Пешића, налази се под претходном заштитом тако да нови купац не би смео да је руши, већ само да је реконструише.

Висока 101 метар, са 23 спрата, Палата „Београд“ је и после четири и по деценије једна од најпрепознатљивијих, али и највиших зграда у престоници, уз Генекс кулу и Ушће.